Quantcast

Meras išvyksta į Didžiąją Britaniją pasirašyti istorinės sutarties

  • Teksto dydis:

Antradienį Klaipėdos savivaldybės delegacija, vadovaujama miesto mero Vytauto Grubliausko, išvyksta į Didžiąją Britaniją, kur ketvirtadienį bus parašytas ketinimų protokolas dėl Rytų Europoje precedento neturinčio bendradarbiavimo – dviejų Jungtinės Karalystės mokymo įstaigų jungtinio padalinio steigimosi Klaipėdoje.

Antradienį Klaipėdos savivaldybės delegacija, vadovaujama miesto mero Vytauto Grubliausko, išvyksta į Didžiąją Britaniją, kur ketvirtadienį bus parašytas ketinimų protokolas dėl Rytų Europoje precedento neturinčio bendradarbiavimo – dviejų Jungtinės Karalystės mokymo įstaigų jungtinio padalinio steigimosi Klaipėdoje.

Po pusantrų metų vykusio bendravimo ir derybų su keliolika Didžiosios Britanijos universitetų bei kolegijų Klaipėda sutarė dėl tolesnio bendradarbiavimo su dviem iš jų – Teesside universitetu ir Bradfordo kolegija.

Uostamiesčio vadovui planuojant vizitą Jungtinėje Karalystėje, kurio tikslas – iš arti susipažinti su naujųjų uostamiesčio partnerių veikla bei formalizuoti bendradarbiavimą pasirašant dokumentus, sulaukta atsakomojo britų siūlymo ta pačia proga pasidalyti patirtimi koordinuojant regionų vystymą.

Tad rugsėjo 2–3 d. su oficialiu vizitu viešėdami Birmingeme, Bradforde, Lidse bei Midlsbro, Klaipėdos meras, mero patarėjas ir Savivaldybės administracijos departamentų vadovai ne tik aplankys Teesside universitetą ir Bradfordo kolegiją, bet ir susitiks su vietos valdžios atstovais.

Svečiai domėsis jų patirtimi plėtojant bei įgyvendinant ekonominio vystymosi strategijas centriniuose bei šiauriniuose Anglijos regionuose. Kolegos nestokoja gerosios praktikos: pavyzdžiui, Lidsas yra vienas iš didžiausių šalies finansų centrų po sostinės Londono.

Anot V. Grubliausko, kadangi šiemet Klaipėdos pramonininkų asociacija kreipėsi į jį su prašymu parengti miesto marketingo studiją, ši kelionė, kurioje dalyvaus ir atsakingų Savivaldybės administracijos departamentų, ir Klaipėdos laisvosios ekonominės zonos atstovai, taps svaria paskata procesui paspartinti.

Vizito metu laukiama ir istorinio įvykio: rugsėjo 4 d. Jungtinės Karalystės Parlamento bendruomenių rūmuose Londone Klaipėdos meras ir Bradfordo kolegijos bei Teesside universiteto atstovai pasirašys trišalį ketinimų protokolą, kuriame išdėstyti pagrindai šių dviejų mokyklų jungtinio padalinio steigimuisi Klaipėdoje. 

„Šio protokolo pasirašymas vainikuos derybų bei diskusijų su potencialiais partneriais Didžiojoje Britanijoje maratoną, – sakė Klaipėdos meras. – Bendradarbiavimas žengs į kitą pakopą, kurios metu Klaipėdoje veiklą pradės iškart dviejų britų mokyklų padalinys, plėsiantis veiklą nuo profesinio mokymo iki studijų bei mokslinės veiklos.“

Ketvirtadienį V. Grubliauskas taip pat susitiks su Londono Sičio lietuvių klubo nariais, kuriems pristatys Klaipėdos ekonominės plėtros ambicijas ir aptars investicijų pritraukimo galimybes. Penktadienį Klaipėdos meras susitiks su Lietuvos ambasadore Jungtinėje Karalystėje Asta Skaisgiryte Liauškiene.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Gal

Gal portretas
ir gerai.Jeigu tik čia ne kokiu rotarių ar lionu planelis..

skaitytoja

skaitytoja portretas
Kas bendradarbiaus savivaldybė ar Klaipėdos universitetas ? Į šią kelionę turėtu važiuot KU atstovai o ne savivaldybės biurokratai

ech

ech portretas
a zada grizt...ar ten apsigyvens.
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių