Quantcast

Mėnuo be L. Donskio

Praėjo lygiai mėnuo, kai netekome garbaus klaipėdiečio ir iškilaus mąstytojo profesoriaus Leonido Donskio, kurio atminimą uostamiestyje dar mena jo balso įrašai autobusuose, skelbiantys stotelių pavadinimus. Tikimasi, jog jie ir toliau išliks.

Jautriai L.Donskį pagerbė viešosios įstaigos "Klaipėdos keleivinis transportas" darbuotojai. Jie savo tinklalapyje įkėlė vos daugiau nei 20 sekundžių vaizdo įrašą, kuriame užfiksuota, kaip 2009 m. Ginto Litinsko garso įrašų studijoje L.Donskis įgarsino tarnybinę informaciją.

"Miesto stoteles autobusuose profesorius skelbė 2007–2016 m. Per tą laiką maršrutų sistema plėtėsi, tinklas pasipildė naujomis stotelėmis. Įrašus teko papildyti 6 kartus. Profesorius, jau seniai gyvenęs kitur, pagal įmonės prašymą ištaikydavo laiką atvažiuoti į Klaipėdą naujiems įrašams. Nuoširdus ir kuklus Klaipėdos viešojo transporto savanoris savo pavyzdžiu mums rodė, kaip tarnauti gimtajam miestui tiek didžiuose, tiek ir mažuose praktiniuose darbuose", – rašoma bendrovės puslapyje, apgailestaujant netekus nuoširdaus draugo, išlydėto "į paskutinįjį maršrutą, kuris neveža atgal".

"Atsiprašome dėl įrašo kokybės. Jis darytas mobiliuoju telefonu asmeniniam prisiminimui, ne tautai. Juk atrodė, kad paradiniams vaizdams su mūsų draugu, jeigu prireiktų, dar turime prieš akis dešimtmečius", – rašoma tinklalapyje.

Sekmadienį 15 val. prieš mėnesį išėjusio L.Donskio atminimas bus pagerbtas Butrimonyse, pagrindinėje žydų masinių žudynių vietoje.

Antrojo pasaulinio karo metais Butrimonyse buvo sušaudyta apie 2 tūkst. ten gyvenusių žydų, išsigelbėjo vos vienuolika, vienas jų – Leonido tėvas. Būtent šioje istorinėje vietoje dvi organizacijos – "Šiaurės Jeruzalė" ir fondas "Malat memory foundation" sekmadienį kviečia pagerbti čia žuvusiųjų ir L.Donskio atminimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

yy

yy portretas
Mėnuo be Donskio, Masiulio, Požėlos. Visi jie buvo neoliberalai. Matyt, jau ir dangus pyksta...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių