Quantcast

Menų gimnazija iškovojo pergalę

Baigiantis mokslo metams, buvo nusitaikyta į gabius bei talentingus vaikus ugdančią E.Balsio menų gimnaziją, kur nuo šio rugsėjo Švietimo ir mokslo ministerija leido formuoti tik vienintelę pirmokų klasę. Tačiau klaipėdiečių Seimo narių pastangomis šias nuostatas pavyko pakeisti.

Grįžimas į "balanos gadynę"

Dienraštis jau rašė ("Klaipėdą stumia į užribį", 2018 05 14, "Klaipėda"), kad, baigiantis mokslo metams, iš Švietimo ir mokslo ministerijos atėjo netikėta žinia – pirmokų E.Balsio mokykloje turi likti viena klasė.

Kodėl, bent jau mokyklos vadovybei Vilniaus valdžia dėstyti neketino.

Tada Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas ministerijos iniciatyvą dėl E.Balsio menų gimnazijos įvertino, kaip grįžimą į "balanos gadynę".

"Dar galiu suprasti, kad drastiškos pertvarkos būtinos aukštosiose mokyklose, kur moksleivių skaičius mažėja, bet čia, kur norinčių mokytis moksleivių tikrai yra, ir užuot sudarę kaip įmanoma geresnes galimybes, galvoję, kaip priimti juos visus, mes pusę jų paliekame už borto. Aš protu to nesuvokiu, bet noriu išgirsti iniciatyvos sumanytojo poziciją. Ir jei vieną klasę dabar nurašysime, mes galbūt prarasime vaikus, kurie Lietuvą ne tik garsins, bet ir maitins savo mokesčiais", – dienraščiui dėstė V.Grubliauskas.

Ministerijos valioje

Specializuotos menų gimnazijos steigėjas – Švietimo ir mokslo ministerija. Būtent nuo jos valdininkų malonės bei sprendimų ir priklauso mokyklos likimas.

Dar prieš gerą dešimtmetį E.Balsio menų gimnazijoje, kuri savo statusu prilygsta M.K.Čiurlionio meno mokyklai Vilniuje, buvo formuojamos keturios pirmokų klasės, ilgainiui kasmet jų likdavo tik dvi.

E.Balsio menų gimnazijoje dabar mokosi daugiau nei pusė tūkstančio mokinių.

Dvi būsimųjų pirmokų klasės buvo sukomplektuotos dar prieš ministerijos, kuri įnešė didžiulę sumaištį į mokyklos bendruomenę, sprendimą.

Parlamentarai išsprendė problemą

Vis dėlto, pasak E.Balsio menų gimnazijos direktoriaus Gintauto Misiukevičiaus, po ilgų susirašinėjimų ir kai kurių Seimo narių bei Klaipėdos savivaldybės įsikišimo, esamas pozicijas pavyko išlaikyti.

"Mums atsiuntė pataisytą įsakymą, kur parašyta, kad pirmos klasės mūsų gimnazijos nuo šio rudens bus dvi ir pirmokų – ne 24, o 48. Bent šiemet dar vieną pirmokų klasę atkovoti pavyko. Labai dėkingi klaipėdiečiams Seimo nariams, jie labai pagelbėjo sprendžiant šią problemą", – dėkojo G.Misiukevičius.

Seimo narė Agnė Bilotaitė buvo viena iniciatorių, kuri labai operatyviai sureagavo ir stengėsi, kad E.Balsio gimnazijoje nebūtų dirbtinai mažinamas mokinių skaičius, prie jos iniciatyvos prisijungė ir kiti Klaipėdoje išrinkti parlamentarai.

"Labai džiaugiuosi, kad bendromis pastangomis sprendimas buvo priimtas. Mes kreipėmės į Vyriausybę, į Seimo Švietimo ir mokslo komitetą, į Švietimo ir mokslo ministeriją. Negalėjau patikėti, kad klasių skaičius gali būti mažinamas, kai konkursas jau įvykęs", – kalbėjo A.Bilotaitė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ulijana

Ulijana portretas
Puiki žinia!

Mokytoja

Mokytoja portretas
Kas darosi Lietuvoj? Kodėl savo rankom griaunam mokyklas, draskom ligonines, kaip nuo tų valdininkų apsisaugoti?

Saulius

Saulius portretas
Gerai
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių