Quantcast

Mėnesinis bilietas – ir į Palangą ar Kretingą

Uostamiestyje startavo – kol kas ribotos apimties – naujasis, moderniausias šalyje viešojo transporto elektroninis bilietas. Pirmieji išbandyti šią naujovę gali maršrutinių taksi, kurie veža į Palangą ir Kretingą, keleiviai.

Galios ir miesto autobusuose

Naujasis elektroninis bilietas startavo šią savaitę. Pradėta prekiauti trijų zonų maršrutinių taksi Palanga–Klaipėda ir Kretinga–Klaipėda terminuotaisiais – mėnesiniais bilietais.

Pastaruosius galima įsigyti Lietuvos spaudos kioskuose, parduotuvėse "Narvesen", viešosios įstaigos "Klaipėdos keleivinis transportas" Klientų aptarnavimo centre.

Darbo dienų toks terminuotasis bilietas kainuoja 85, o visų mėnesio dienų – 99 eurus.

Pasak viešosios įstaigos "Klaipėdos keleivinis transportas" direktoriaus Gintaro Neniškio, mėnesinius maršrutinių taksi bilietus racionalu pirkti tiems palangiškiams ir kretingiškiams, kurie Klaipėdoje tęsia kelionę miesto autobusu.

"Mėnesinius bilietus maršrutuose Klaipėda–Palanga ar Klaipėda–Kretinga įsigijusiems keleiviams jau nebereikės pirkti atskiro pirmosios – miesto zonos mėnesinio bilieto. Nebereikės rūpintis ir grynaisiais pinigais, kad nusipirktų bilietą, norėdami pasiekti Klaipėdą ar judėdami mieste. Užteks vieno mėnesinio bilieto Klaipėda–Palanga ar Klaipėda–Kretinga. Be to, manome, kad taip daug iš Kretingos ar Palangos į Klaipėdą važiuojantiems ir po miestą judantiems keleiviams pavyks sutaupyti", – atkreipė dėmesį vadovas.

Nuolat plečia tinklą

Maršrutinių taksi Palanga–Klaipėda ir Kretinga–Klaipėda mėnesinius bilietus įsigiję keleiviai taip pat galės laisvai keliauti visoje viešosios įstaigos "Klaipėdos keleivinio transporto" organizuojamoje regioninėje viešojo transporto sistemoje.

Naudotis pastaruoju bus galima ne tik miesto, bet ir antros, trečios zonos maršrutuose.

Pastaraisiais metais vyko aktyvi bendro viešojo transporto maršrutų tinklo plėtra. Į ją yra įtrauktos ir Dituvos, Agluonėnų, Dovilų, Jokūbavo bei kitos neartimos gyvenvietės.

Nuo balandžio 16 d. į bendrąją viešojo transporto sistemą bus integruoti ir Klaipėdos miesto maršrutiniai taksi.

Trijų zonų – Palangos ir Kretingos – mėnesinius bilietus įsigiję žmonės galės naudotis ir šio tipo viešojo transporto paslaugomis be papildomų išlaidų.

Atkreipiamas dėmesys, kad miesto maršrutinių taksi maršrutais vežios ir naujos patogios transporto priemonės.

Gali pildyti ir pinigais

Lietuvos spaudos kioskuose, parduotuvėse "Narvesen", viešosios įstaigos "Klaipėdos keleivinis transportas" Klientų aptarnavimo centre galima ne tik įsigyti trijų zonų mėnesinius bilietus, bet ir papildyti naująją kortelę – vadinamąją elektroninę piniginę viena ar kita pinigų suma.

Tai patogu žmonėms, kurie rečiau važiuoja iš Palangos ar Kretingos į Klaipėdą, jiems neapsimoka pirkti mėnesinio bilieto, praktiškesni kartiniai bilietai.

G.Neniškis aiškino, kad naudotis į elektroninę piniginę padėtais pinigais paprasta.

"Tereikia kortelę priglausti prie skaitytuvo maršrutiniame taksi kelionės pradžioje ir bus nuskaičiuota atitinkama suma, atsižvelgiant į maršrutą, kuriuo keliauja žmogus. Nebereikės turėti grynųjų pinigų, norint važiuoti maršrutiniu taksi", – pasakojo vadovas.

Dabar kelionės iš Klaipėdos į Palangą kaina siekia 1,4, o iš Klaipėdos į Kretingą – 1,5 euro.

Galioja ne visuose

Atkreipiamas dėmesys, kad mėnesinį bilietą galima įsigyti tik tuose Palangos ir Kretingos krypčių maršrutinių taksi reisuose, kuriuos organizuoja viešoji įstaiga "Klaipėdos keleivinis transportas".

Tokių yra pusė. Kitą dalį organizuoja Palangos ir Kretingos savivaldybės atitinkamai. G.Neniškio teigimu, sužinoti, kuriame maršrutiniame taksi galioja mėnesinis bilietas, paprasta.

"Mūsų maršrutiniai taksi yra nauji ir nudažyti standartinėmis Klaipėdos viešojo transporto spalvomis. Pats autobusiukas yra mėlynas, o viduje sumontuoti nauji oranžiniai komposteriai", – informavo direktorius.

Maršrutiniai taksi, kurie keleivius veža maršrutu Klaipėda–Palanga, yra pažymėti 31, o Klaipėda–Kretinga – 32 numeriais.

Startavusi naujoji elektroninio bilieto sistema pristatyta ir miesto valdžios atstovams. Į kelionę maršrutiniu taksi Klaipėda–Palanga leidosi ir uostamiesčio savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Olegas Mariničius.

Miesto valdžios atstovai džiaugėsi, kad, startavus naujai elektroninio bilieto sistemai, gyventojams ir svečiams naudotis viešuoju transportu bus dar paprasčiau.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Kokia mėnesinio bilieto kretinga palanga birželio mėnesį

K

K portretas
O tai sakykite,kokia buvo kaina prieš tai ,ilipus į mikriuka? Klaipėda Palanga ? 1.50 ?

kaina

kaina portretas
matyt planuoja kainas kelti
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių