Quantcast

Medelyno kvartale pradedama vystyti infrastruktūra

  • Teksto dydis:

Medelyno kvartale netrukus prasidės infrastruktūros vystymo darbai. Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos direktorius Saulius Budinas penktadienį, liepos 13 d., pasirašė sutartį su „Telšių keliai“, dirbsiančia jungtinėje veikloje kartu su „Projkelva“, dėl 47,4 ha Medelyno gyvenamojo rajono infrastruktūros išvystymo techninio projekto parengimo ir projekto vykdymo priežiūros paslaugų.

Planuojamas Medelyno kvartalas yra šiaurinėje Klaipėdos miesto dalyje. Pietuose jis ribojasi su Medelyno gatve, kuria patogiai pasiekiamas Liepojos plentas. Planuojamo Medelyno kvartalo teritorija yra beveik neužstatyta, tik ties Savanorių bei Martyno Jankaus gatvių susikirtimu yra keli praeito amžiaus devintajame dešimtmetyje statyti garažai bei ūkinės ir buitinės paskirties pastatai. Keliolika pastarųjų metų planuojamoje teritorijoje jokia ūkinė veikla nebuvo vykdoma.

„Klaipėda turi unikalų kvartalą, kuris iki šiol nebuvo vystomas, todėl mūsų noras yra turėti šiame rajone išskirtinį teritorijos išvystymą. Medelyno kvartale visų pirma planuojame įrengti infrastruktūrą – visas komunikacijas, kelius – ir tik tada pradėti tolesnį kvartalo vystymą. Vakaruose geroji praktika ir yra tokia, kad pirmiau išvystoma infrastruktūra, o po to yra parduodami sklypai“, – sakė savivaldybės administracijos direktorius Saulius Budinas.

Teritorijoje planuojami įvairios paskirties pastatai – tiek vienbučiai, dvibučiai gyvenamieji namai ir daugiabučiai, tiek visuomeninės paskirties pastatai, kuriuose galėtų įsikurti ugdymo įstaigos, jei toks poreikis būtų, ar komercinės patalpos. Pabaigus vystyti Medelyno kvartalą, šioje teritorijoje turėtų įsikurti apie 5000 gyventojų.

Pagal sutartį „Telšių keliai“ kartu su „Projkelva“ įsipareigoja per 8 mėnesius parengti techninį projektą ir vykdyti jo priežiūrą. Techniniu projektu numatoma parengti susisiekimo komunikacijos (kelių, gatvių) ir inžinerinių tinklų (vandentiekis, buitinės nuotekos, lietaus tinklai, elektros tinklai, gatvių apšvietimo tinklai, telekomunikacijų (ryšių) tinklai, šilumos tinklai, dujos ir kt.) sprendinius.

„Savivaldybės administracija iki šios dienos nuveikė labai daug – sudėliota koncepcija, parengtas detalusis planas, visi tikslai yra aiškūs ir aiškiai sudėlioti. Mes, teikdami pasiūlymą, įvertinome savo galimybes, pasitelkėme partnerius, pasirinkome trumpesnį laiką, nei buvo numatyta konkurso sąlygose. Šiam kvartalui yra sudarytos visos sąlygos dėl išskirtinės infrastruktūros, tad beliko parengti techninius sprendinius. Savivaldybė dirba tikrai greitai ir visus sprendimus priima objektyviai, tad 8 mėnesių terminas yra tinkamas ir pakankamas sprendiniams parengti“, – sakė „Telšių keliai“ direktoriaus pavaduotojas Arnas Knystautas.

Pasirašytos sutarties darbų vertė – 49 852,00 Eur su PVM. Parengus projektą jau kitų metų viduryje tikimasi pradėti infrastruktūros rangos darbus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Praeivis

Praeivis portretas
gaila eziu ir ju ciulpiamos grietines

Anonimas

Anonimas portretas
medelynas kodėl sunaikinti tą jaunuolyną

Jonas

Jonas portretas
Miestas sparčiai plečiasi į Kalotės pusę.Vadinasi ten ir reikia normalios infrastruktūros.Sugrūdo du prekybos centrus į vieną vietą . Taigi vieną galėjo pastatyti arčiau Kalotės. Be to kelias į Kalotę labai siauras ir pavojingas.Norint prasilenkti- reikia važiuoti kelkraščiu o jis visas suiręs ir aštriais kraštais.
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių