Quantcast

Mažėja gaunančiųjų lengvatą už šildymą

Sunkiai besiverčiantys klaipėdiečiai pradėjo registruotis, kad galėtų pateikti prašymus gauti kompensaciją už šildymą. Pastebima, kad žmonių, kurie pretenduoja į lengvatą, mažėja.

Teikti prašymus gauti kompensaciją už šildymą galima startavus šildymo sezonui. Tačiau žmonės iš anksto registruojasi ir renkasi datas, kada tai darys. Tai galima atlikti telefonu ir internetu.

Klaipėdos savivaldybės Socialinės paramos skyriaus vedėja Audronė Liesytė informavo, kad kol kas didelio besiregistruojančiųjų antplūdžio nėra užfiksuota. Visiškai užimtos tik kai kurios dienos.

Vedėja pastebėjo, kad didesnis besiregistruojančiųjų bumas bus jaučiamas artėjant šildymo sezono pradžiai.

"Vyresnio amžiaus žmonės dažniau registruojasi telefonu. Vis populiariau tai atlikti ir internetu", – komentavo vedėja.

Klaipėdiečių, kurie gauna kompensacijas šildymui, kaip ir socialines pašalpas, mažėja.

A.Liesytės teigimu, įtakos tam turi padidėjusi minimali alga. Taip pat šilti orai ir mažėjanti šilumos kaina.

"Praėjusio šildymo sezono metu kompensacijos prasidėjo tik už sausį gautas sąskaitas. Ruduo buvo šiltas, tad žmonėms nepriklausydavo išmoka", – tvirtino vedėja.

Pirmąjį šių metų ketvirtį kompensacijas už šildymą gavo 8 184 žmonės. Išlaidos šiam tikslui siekė beveik 440 tūkst. eurų. Artėjančiam šildymo sezonui kompensacijų gavėjų skaičius prognozuojamas pagal praėjusį.

Kompensacija už šildymą skiriama, kai išlaidos už šią paslaugą viršija 20 proc. asmens ar šeimos gautų pajamų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

MINIMUMAS

MINIMUMAS portretas
PAKILO KELIAIS EURAIS,VISKAS KITKAS VIETOJ STOVI JAU DAUG DAUG METU,TAI IR NEBEGAUNA ZMONES KOMPENSACIJU.PAMATYSIT PO SILDYMO SEZONO,KIEK BUS SKOLINGU SILUMININKAMS SEIMU-APAKSIT

O

O portretas
Daugėja tikrintojų gretos ir jų atlyginimas. Kodėl neskaičiuoja to santykio. Kiek sutaupyta ir kiek panauduota tiems darbams?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių