Quantcast

Mamų žygis su mažyliais

Mažylį auginanti Emilija Vareikytė-Sadauskienė pakvietė klaipėdietes su vaikučiais paminėti Europos vaikų nešiojimo savaitę. Į pasiūlymą žygiuoti pajūriu atsiliepė 13 mamų.

Iniciatyvos organizatorė teigė, jog Europos pediatrai skatina mamas kuo daugiau nešioti mažus vaikus, kadangi tyrimais įrodyta, jog tai kūdikį vienija su mama, vaikai patiria mažiau streso, mažiau verkia.

"Vaiką mamai nešioti naudinga ir dėl kitų priežasčių, neretai moterys skundžiasi priaugusios svorio po gimdymo, taigi tas fizinis krūvis joms padės atsikratyti nereikalingų kilogramų, be to, stiprėja kojos, tvirtėja nugaros raumenys", – įsitikinusi klaipėdietė.

Socialinio tinklo paskyroje paskelbusi apie planuojamą žygį pajūriu su vaikais, E.Vareikytė-Sadauskienė teigė labai greitai sulaukusi reakcijos. Atsiliepė keliolika klaipėdiečių, kurios buvo nusiteikusios tokiai avantiūrai.

"Atsiliepė 13 mamų, manau, kad nemažai, juolab pas mus labiau propaguojamas "vežimėlio stumdymas". Mažiausias kūdikis, kurį nešėsi, buvo keturių mėnesių, vyriausiam – vieneri metai ir keturi mėnesiai. Vaikui nešioti amžiaus ribos nėra, kol mažylis nori būti nešiojamas, tol ir galima tai daryti", – kalbėjo E.Vareikytė-Sadauskienė.

Vaikučius mamos nešėsi vadinamosiose kengūrose arba nešioklėse. Kitos – tiesiog įsisodinusios į plačią specialiai tam skirtą juostą.

Visą pirmo pasivaikščiojimo su vaikais maršrutą Melnragė–Giruliai–Melnragė (11 km) įveikė 10 mamų, trys nusprendė grįžti namo autobusu iš Girulių.

Seniau buvęs įprastas, laiko patikrintas rūpinimosi mažais vaikais būdas šiandien kartais esą nepelnytai pamirštamas, todėl iniciatyvi klaipėdietė ir pakvietė kitas Klaipėdos mamas kartu susivienyti bendram pasivaikščiojimui pajūriu.

"Yra nuostata, kad nereikėtų nešioti vaiko, nes jis esą pripras, bet jį reikia nešioti, nes tai daryti labai lengva ir buityje patogu, be to, vaikas jaučiasi labiau mylimas. Manau, mums pavyko susikurti bendrystės pojūtį sau pačioms bei padėti kitoms mamoms atrasti nešiojimo malonumą. Kol kas kitų pasivaikščiojimų artimiausiu metu organizuoti neplanuoju, bet turiu feisbuko puslapį "Mamos pasivaikščiojimai", kur pranešu apie savo sumanytas iniciatyvas", – dėstė pašnekovė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Enrika

Enrika portretas
Paskutiniu metu, labai populiaru patapo įvairūs bėgimai,žygiai pėsčiomis ,bei dviračiais. Bet labai norėtūsi ,kad tai būtų susieta ir su su aplinkos puoselėjimu,jos gražinimu, ar kitais vizualiai matomais ,ar sietinais darbais.Suprantu,kad visa tai -sveika.Bet norisi ,kad tai būtų naudinga visai visuomenei.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių