Quantcast

M. Mažvydo alėjoje nuo benamių ginasi grotomis

Uostamiesčio vargetos įvarė verslininkus į kampą – M.Mažvydo alėjoje aplink prekybos centrą nuolat besitrinančius benamius šie bando išvaikyti apsitvėrę geležinėmis grotelėmis.

Gražiai sutvarkytą M.Mažvydo alėją jau seniai apniko asocialūs asmenys, kurie visus metus buriuojasi prie pagrindinio čia esančio prekybos centro ir jo patalpose.

Benamiai drąsiai girtauja, rėkauja, prašinėja praeivių pinigų, netgi atlieka gamtinius reikalus, kimba prie pardavėjų. Apsaugininkai su tokiais išsišokėliais kovoja savais metodais – ašarinėmis dujomis.

Tuo metu gyventojai atakuoja Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos skyrių, kurio darbuotojai pasiūlė verslininkams, nuomojantiems patalpas, sprendimo būdą.

Kad kasryt nereikėtų apeiti gulinčių apsvaigusių benamių, buvo pasiūlyta įsirengti apsaugines groteles.

Bendru sutarimu tokios grotos prie vienos parduotuvės neseniai ir buvo pastatytos. Įmonės "Arvi kalakutai" Mažmeninės prekybos vadovė Aušrinė Čėsnaitė teigė, kad apie rezultatą kalbėti dar anksti, nes praėjo nedaug laiko. Tačiau ši problema tokia opi, kad nebuvo galima laukti.

"Benamiai trukdė darbui, miegodavo po langais, dergė. Tai kenkia bendram įmonės įvaizdžiui. Tikiuosi, ir kiti šalia dirbantys verslininkai paseks mūsų pavyzdžiu", – vylėsi pašnekovė.

Jos žodžiais tariant, Marijampolėje, kur įsikūrusi bendrovės administracija, asocialių asmenų – vienas kitas. Jei šis miestas apsivalė, kodėl to nepadarius ir Klaipėdai?

"Žmonių prašymu šią vietą pamėgusiems asocialiems asmenims rodėme nemažą dėmesį. Ir patys gaudėme, ir policiją pasitelkėme. Ne vieną nubaudėme ir išvežėme. Kadangi žiemą būna šalta, jie glaudžiasi tame koridoriuje. Gerai, kad ir patys verslininkai bando kažką daryti, kad benamių pasisėdėjimai ir šiukšlinimas aprimtų. Esame dėkingi", – sakė Klaipėdos savivaldybės Kontrolės ir prevencijos poskyrio vedėjas Saulius Valiulis.

Su benamiais miestas bando kovoti įvairiais būdais, tačiau kalbos ir įspėjimai dažniausiai atsimuša tarsi į sieną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

vabalas,

vabalas, portretas
kam tos diskusijos juk reklamos pilnos tele ekranus verčia už minute ima po 40000tukstančiu , euru, o kur nauda juk ten yra tie kurie piniga lupa ir vargo nemato, o kad gera padarytu, liaudžiai juk liaudžiai bet ne savo kolegom, sutartu ir pastatytu, benamiams bendrabučio tipo namus po trys penkiu aukštu patalpintu, ir žiūrėk opi problema jau būtų išsprestą , klaipeda neverktu, toliau toks sostines miestas pastatytu dešimti namu bendrabučio tipo surinktu, jau bonžai patenkinti, gyventu, kaunas 8 namus penkiu aukštu, bendrabučio tipo, šiauliai .alytus panevežys ,o ir maži miestai, lietuvoj, po viena daugiabuti bendrabuti, tikrai problemos būtų išsprestos, kuo reik noro,

Gera mintis

Gera mintis portretas
Jei grotos nepadės, tai padės dvi judančio šaligatvio juostos, viena pirmyn, kita atgal. Tik labai brangu. Ar apsimokės?

ką tai reiškia?

ką tai reiškia? portretas
Vakar ankstyvą vakarą, apie 20 val. 30 min. ėjau trinkeline Mažvydo alėja. Specialiai norėjau suskaičiuoti kiek žmonių sėdi ant suolų-grabų. Taigi – nė vieno! Toliau mano kelias tęsėsi pro Donelaičio aikštę. O štai ten jaukioje medžių paunksmėje, ant senučiukų, bet jaukių suolelių sėdėjo keturi žmonės (padorūs, ne benamiai). Išvadas reikėtų patiems pasidaryti. Ypač valdžiai.
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių