Quantcast

Lyčių balansas – kelias į sėkmę

  • Teksto dydis:

Moterys – aukščiausio lygio vadovės jau nekelia tokios nuostabos, kaip prieš dešimtmetį. Dar daugiau – Lietuvoje galime didžiuotis turėdami svarbiausius valdžios postus užimančias dailiosios lyties atstoves. Tačiau vis dar nėra lyčių balanso Parlamente, o ir žemesnėse vadovaujančiose pozicijose – akivaizdi nelygybė.

Kas du metus didžiausias Europos bendroves analizuojanti konsultacijų kompanija „Egon Zehnder“ pastebi, kad 2014 metais 20 proc. didžiųjų Europos bendrovių vadovavo moterys, 2004 metais tokių buvo tik 8 procentai. Šis nemenkas šuolis turi savo motyvų – lyčių balanso principu pagrįstas įmonių valdymas veda geresnių ekonominių rezultatų link. O Lietuvos įmonių kreditingumą tiriančios bendrovės sako, jog moterų vadovaujamos įmonės turi dar ir kur kas mažiau skolų.

Atrodytų, kas gi trukdo priimti argumentus ir padedant lyčių balansu paremtu vadovavimu kurti gerovę? Kaip bebūtų keista – dažnai ir pačios moterys, kurioms stinga pasitikėjimo savimi, paskatinimo ir ambicijų.

Spalio 27 d. asociacija Moterų informacijos centras Klaipėdoje organizuoja diskusiją „Lyčių balansas – sėkmės garantas verslui ir visuomenei“, kurioje diskutuosime apie darbo ir šeimos derinimo galimybes bei žiniasklaidos įtaką lyčių stereotipų formavimui. O taip pat pakviesime pažiūrėti filmą „Geležinė ledi“ („The Iron lady“. 2011 m. rež. Phyllida Lloyd), kuriame aktorė Meril Stryp puikiai įkūnija vieną garsiausių XX amžiaus moterų Margaret Tečer, nepabūgusią iššūkių ir sulaužiusią lyčių barjerus.

Laukiame Jūsų 17.30 val. Danės g. 17, Klaipėda. Renginio šeimininkai – Klaipėdos demokratinė moterų kolegija.

Informacija

Asociacija Moterų informacijos centras, kartu su partneriais – Socialinių inovacijų fondu, Kauno Moters užimtumo ir informacijos centru bei Šiaulių universiteto Lyčių studijų centru – įgyvendina projektą „Lyčių lygybė – pelninga investicija!“ , kuriuo siekiama sistemiškai mažinti nelygybę užimtumo srityje tarp moterų ir vyrų.

Projektą „Lyčių lygybė – pelninga investicija!“ finansuoja Europos socialinis fondas ir Lietuvos Respublikos Vyriausybė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

AAAA

AAAA portretas
Fantazieriai be argumentų. Ateityje, ko (ne)gero, ims versti vyrus gimdyti?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių