Quantcast

Iš ligoninės – tiesiai į paplūdimį

Atšilus orams, atgijo uostamiesčio paplūdimiai. Pasimėgauti saule į pliažą spruko ir ligoninėse besigydantys asmenys. Gelbėtojams netrūko darbo. Daugiau jo buvo krante, o ne jūroje.

Atšilus orams, atgijo uostamiesčio paplūdimiai. Pasimėgauti saule į pliažą spruko ir ligoninėse besigydantys asmenys. Gelbėtojams netrūko darbo. Daugiau jo buvo krante, o ne jūroje.

Sekmadienį gelbėtojams teko padėti Smiltynės paplūdimyje laiką leidusiam vokiečiui. Vyras neapskaičiavo savo jėgų – nuplaukė per toli ir pats nebegalėjo grįžti į krantą.

„Poilsiautojas paprasčiausiai pavargo. Jis nebegalėjo parplaukti. Vyrui saugiai pasiekti krantą padėjo gelbėtojai“, – pasakojo biudžetinės įstaigos „Klaipėdos paplūdimiai“ direktoriaus pavaduotojas Aleksandras Siakki.

Medikų pagalbos prireikė ir kitam Smiltynės paplūdimyje leidusiam vyrui. Jis krito ir išsinarino abu pečius. Poilsiautoją greitosios pagalbos medikai išvežė į ligoninę.

Į paplūdimyje budinčius medikus kreipėsi dar vienas sunegalavęs vyras. Poilsiautojui pasidarė bloga. Slaugytojos nustatė, kad jo aukštas kraujospūdis. Jo niekaip nepavyko sumažinti.

Gelbėtojai norėjo kviesti greitosios pagalbos medikus, tačiau vyras tam prieštaravo. Jis paaiškino, kad gydosi vienoje uostamiesčio ligoninėje.

Tačiau sekmadienį, kai vyravo šiltas oras, šis su žmona nusprendė trumpam pasprukti į paplūdimį, kur jam pasidarė bloga.

Melnragės paplūdimiuose gelbėtojai ieškojo pasiklydusių vaikų. Tokių buvo du.

A.Siakki tvirtino, kad, vyraujant šiltiems orams, gelbėtojams darbo visada padaugėja. Jo netrūksta ir paplūdimiuose budintiems medikams.

Į pastaruosius pagalbos daugiausia kreipiasi vyresnio amžiaus žmonės. Dėl karščio jiems pasidaro bloga. Daugiausia kreipiamasi dėl aukšto kraujospūdžio.

Gelbėtojai vyresnio amžiaus žmonėms į paplūdimį rekomenduoja eiti ryte arba vakare.

„Visada būtina įvertinti savo sveikatos būklę, ar ji atlaikys karštį“, – pabrėžė pavaduotojas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių