Quantcast

Liftą įrengs dar šiemet

Viršutinėje gatvėje esančiuose miesto nakvynės namuose bus įrengtas liftas, kad paslauga be sunkumų galėtų naudotis ir neįgalieji.

Pasak Klaipėdos savivaldybės Socialinės paramos skyriaus vedėjos Audronės Liesytės, dabar tokio įrenginio nėra, o tai sukelia daug nepatogumų judėjimo negalią turintiems žmonėms.

"Pritaikyti nakvynės namus neįgaliesiems privalome ir pagal bendruosius reikalavimus. Tačiau lifto nebuvimas yra didelė problema. Pasitaiko įvairių situacijų. Į įstaigą ateina įvairią judėjimo negalią turintys žmonės, kuriems ir vienas laiptelis jau yra problema", – pasakojo vedėja.

Į nakvynės namus ateina ir žmonės amputuotomis kojomis, ir su ramentais.

A.Liesytė atkreipė dėmesį, kad įstaigoje daugiausia dirba moterys. Padėti užlipti į viršų neįgaliesiems joms sudėtinga.

Be to, nakvynės namuose lankytojai įsikuria viename aukšte, o gaminti valgį, skalbtis eina į kitą.

"Situacija yra žiauri ir nesąmoninga. Tikra tragedija", – atkreipė dėmesį vedėja.

Nakvynės namų pastato viduje įrengti lifto nėra galimybių. Nėra vietos. Įrenginį reikia statyti šalia pastato. Projektuotojai siūlė vienoje pastato pusėje įrengti lifto šachtą ir priešgaisrinę laiptinę.

"Kiekviename pastate turi būti dvi laiptinės. Nakvynės namuose yra viena ir atviri priešgaisriniai laiptai. Nors gaisro atveju jais būtų įmanoma nusileisti, planavome įrengti normalią", – pasakojo Klaipėdos savivaldybės Miesto ūkio departamento direktorius Liudvikas Dūda.

Tačiau įrengti lifto šachtą ir priešgaisrinę laiptinę planuotoje pastato pusėje trukdo po žeme besidriekiantys šilumos tinklai. Jie būtų per arti.

Ketinama išspręsti ir pastato ventiliacijos problemą. Dabar patalpose kaupiasi drėgmė.

"Patalpos yra suremontuotos, sudėti nauji langai. Žmonės išsiskalbia rūbus, pasidžiauna, drėgmė kaupiasi ir nepasišalina. Atsiranda pelėsis. Bus įrengiama ventiliacija", – komentavo direktorius.

Liftą ir ventiliaciją nakvynės namuose planuojama įrengti dar šiemet. Dabar rengiamas techninis projektas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių