Quantcast

Liepojos gatvėje pluša kelininkai

Liepojos gatvėje intensyviai vyksta remonto darbai. Atnaujinamos pėsčiųjų perėjos, tiesiamas naujas pėsčiųjų ir dviračių takas, lopomos po žiemos atsivėrusios duobės. Dėl darbų taikomi laikini eismo apribojimai.

Užtikrins didesnį saugumą

Pėsčiųjų perėja atnaujinama ties Liepojos ir Šiltnamių gatvės sankirta. Ji ne tik bus perkelta į kitą vietą – kelis metrus miesto centro link, bet ir apšviesta kryptiniu apšvietimu.

Tokių veiksmų imtasi, nes ši pėsčiųjų perėja buvo nesaugi. Ji atsiremia į sankryžą. Dabar ji bus perkelta toliau nuo pastarosios.

Manoma, kad taip bus užtikrintas didesnis pėsčiųjų saugumas. Kad to trūksta, anksčiau yra skundęsi ir gyventojai.

Kryptinis apšvietimas įrengtas ir pėsčiųjų perėjoje ties Dragūnų gyvenamuoju kvartalu. Čia taip pat vyko darbai. Vadinamasis mirksiukas įrengtas ir paraleliai Liepojos gatvei einančios nedidelės arterijos pėsčiųjų perėjoje.

Siekiama, kad ši būtų geriau pastebėta ir užtikrintas didesnis saugumas.

Paliko išskaptuotas ertmes

Liepojos gatvėje pradėtas kloti naujas pėsčiųjų ir dviračių takas. Jis drieksis nuo Dragūnų gyvenamojo kvartalo iki Savanorių gatvės. Įrengti numatyta ir autobusų stotelę.

Planuojama, kad šie darbai truks pusmetį. Pėsčiųjų ir dviračių taką tiesia konkursą laimėjusi įmonė "Inkomsta ir co". Pagal sutartį darbai atsieis apie 286 tūkst. eurų. Teigiama, kad takas pagerins susisiekimą su koplyčia, Onkologijos centru.

Liepojos gatvėje lopytos ir po žiemos atsivėrusios duobės. Kai kurie vairuotojai burnojo, kad kelininkai asfalte buvo palikę išskaptuotų vietų, neužbaigė darbų tą pačią dieną. Apie situaciją eismo dalyvius įspėjo kelio ženklai.

Pasak Klaipėdos savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjos Irenos Šakalienės, pageidaujama, kad kelininkai nepaliktų išskaptuotų vietų, o viską užlygintų tą pačią dieną. Tačiau vedėja atkreipė dėmesį, kad pasitaiko įvairių situacijų.

"Būna, kad pritrūksta asfalto, sutrukdo oro sąlygos ar darbai einasi lėčiau, nei numatyta. Tad tos ertmės lieka nakčiai. Tačiau vairuotojai yra įspėjami ženklais", – pabrėžė vedėja.

Darbai vyks visame mieste

Šiemet uostamiestyje planuojama atnaujinti šaligatvius ne vienoje miesto vietoje. Jų ruožai bus tvarkomi Panevėžio, J.Zembrickio, Verpėjų, Bijūnų, Birutės gatvėse, Statybininkų prospekte, kitose arterijose. Remonto darbai vyks ir viešosiose erdvėse.

Nauja danga važiuojamojoje dalyje bus paklota Vingio gatvės dalyje. Šie darbai jau pradėti. Taip pat Taikos prospekto ruože, Rumpiškės gatvės dalyje nuo Taikos prospekto iki Tilžės gatvės, Statybininkų prospekte nuo Taikos prospekto iki Minijos gatvės.

Dalis arterijų bus atnaujintos iš pagrindų. Jau pradėta Pamario, Tilžės gatvių rekonstrukcija. Lopomos ir po žiemos atsivėrusios duobės. Šaltuoju metų laiku buvo tvarkomos tik pavojingiausios.

Dėl darbų vairuotojų laukia eismo apribojimai. Jų prašoma kantrybės ir atidumo.

Lietuvos automobilių kelių direkcija Klaipėdos savivaldybei skyrė beveik 3,2 mln. eurų gatvių remontui, rekonstrukcijai, priežiūrai, saugumui užtikrinti. Pernai ši suma buvo didesnė ir siekė 3,83 mln. eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tika

Tika portretas
o kada jiems reikia darbuotis? žiemos metu kaip įšalas yra? ar anksti pavasarį kai dar įšalas neišėjęs, ar rudenį vėlu kai ištisai lietus merkia? Nuo balandžio mėn. iki spalio mėn. patys palankiausi orai yra dirbti. Ir tai jeigu palankūs orai. Jeigu ištisą naktį pliaupia lietus, įsivaizduokite ką ryte randa darbininkai, o gi vos ne tvenkinius. Ir automatiškai dirbti negali nes reikia laukti kol išdžius. Iš kur tokie žmonės atsiranda, kuriems viskas blogai...

Viskas gerai

Viskas gerai portretas
bet kodėl tie darbininkėliai sukrunta tik pačiu gražiausiu metų laiku-nuo gegužės iki rugsėjo?Man visai negražu (ir gėda prieš miesto svečius)kai gatvės išraustos, o vos ne prie kiekvieno kampo krūvos texnikos ir ryškiaskūrių rausėjų.Pasižiūrėkite net centre prie amžinojo gruvėsio-Baltijos kinoteatro, išknistos tranšėjos jau ar ne savaitę stovi

miestelenas

miestelenas portretas
beje kas isvis tuos takelius projektuoja, atsilupeliai kazkokie.. pereja panesta per 5m o perejus per ja turi zmogus staiga suktis paeit 3m ir vel suktis eit ta pacia kryptim... apart to kad istryza keliuka padaryt.. poto stebis ko zole isvaiksciota, keliai praminti kaip miskuos.. zmones neis taip kaip studentas koks pabraize, jie eina patogiausiu- daznai trumpiausiu keliu...
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių