Quantcast

Lengvata galios ir Smiltynės verslininkams

Nuo šiol kiek lengviau atsipūs ir Smiltynės verslininkai. Miesto taryba pritarė siūlymui nekilnojamojo turto mokesčio lengvatą suteikti ne tik miesto istorinėje dalyje, bet ir Smiltynėje. Tiesa, ja negalės pasinaudoti skolininkai ir apleistų pastatų savininkai.

Nekilnojamojo turto mokesčio lengvata teikiama tik istorinėje miesto dalyje pastatus turintiems verslininkams, kurie vykdo veiklą, susijusią su menu, etnografiniais verslais, skatinančią turizmą.

Taip pat nuolaidą gali gauti tie, kurie atliko kompleksinius pastatų fasado ar stogo tvarkybos darbus, įrengusieji mažosios architektūros ar puošybos elementų.

Nuo šiol tokia nekilnojamojo turto mokesčio lengvata suteikiama ir Smiltynėje verslaujantiems žmonėms.

Klaipėdos savivaldybės Mokesčių skyriaus vedėja Kristina Petraitienė informavo, kad toks siūlymas atsirado įvertinus asociacijos "Bendruomenė Smiltynės Kopgalis" prašymą.

Tikimasi, kad tai skatins vykdyti veiklą Smiltynėje, kuriai siekiama kurorto statuso.

"Neįsivaizduoju kurortinės teritorijos be turizmo, todėl Smiltynės įtraukimas – labai svarbus", – atkreipė dėmesį vedėja.

Klaipėdos apskrities valstybinės mokesčių inspekcijos duomenimis, nekilnojamojo turto mokesčio mokėtojų, vykdančių Smiltynėje veiklas, dėl kurių galėtų gauti lengvatą, praėjusį ataskaitinį laikotarpį buvo penki.

Vertinant, kad maksimalus nuolaidos dydis per metus gali būti beveik 2,9 tūkst. eurų, miesto biudžetas iš jų maksimaliai negautų apie 14,5 tūkst. eurų.

Nekilnojamojo turto mokesčio lengvata nebus teikiama neprižiūrimam nekilnojamajam turtui.

Taip pat buvo sumažinta administracinė našta lengvatos besikreipiantiems asmenims – reikės mažiau dokumentų nei anksčiau. Nebus reikalaujama pateikti informaciją apie gautą nereikšmingą valstybės pagalbą.

Klaipėdos vicemero Artūro Šulco manymu, esama rėmimo tvarka prasilenkia su logika, nes lengvata netaikoma licencijuotoms, alkoholiu bei tabaku prekiaujančioms įmonėms.

Esą nuolaidą reikėtų taikyti visai licencijuotai veiklai.

"Mes nepadedame tiems verslo subjektams arba pastatų bei patalpų savininkams, kurie užsiima licencijuota veikla. Nors ji yra legali. Nekreipiame dėmesio į tuos, kurie per metus įvykdo finansinių, viešosios tvarkos pažeidimų. Norime, kad senamiestis gražėtų, keistųsi, būtų tvarkomi stogai, dažomi fasadai, keičiami langai, bet kažkodėl legalia veikla užsiimantys žmonės nėra skatinami to daryti", – neseniai vykusiame miesto tarybos posėdyje kalbėjo vicemeras.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių