Quantcast

Lengvatą autobusų bilietams suteiks visiems pensininkams?

Po mėnesio veikiausiai jau visi Klaipėdos pensininkai sulauks nuolaidos tam tikrų rūšių miesto ir priemiesčio autobusų bilietams. Šį klausimą bent kol kas numatoma svarstyti sausio pabaigoje vyksiančiame miesto tarybos posėdyje.

Kokios lengvatos bus siūlomos klaipėdiečiams nuo pensinio amžiaus pradžios iki 70 metų, trečiadienį pristatyta miesto merui Vytautui Grubliauskui. Jis ir inicijavo parengti šį sprendimą.

Dabar 50 proc. nuolaida miesto autobusų bilietams yra suteikiama asmenims nuo 70 metų, o 80 proc. – nuo 80 metų.

„Tik į pensiją išėjusiems žmonėms nėra skiriama jokių lengvatų. Jie pakliūva į sudėtingą situaciją. Galbūt žmogus visada turėjo neblogas pajamas, o pastarosios jam išėjus į pensiją nukrito. Šiems asmenims gyventi gana sunku, o jie yra aktyvūs ir nori keliauti po miestą, priemiestį. Ši grupė šiuo metu labiausiai pažeidžiama socialiai“, – tvirtino uostamiesčio vadovas.

Žmonėms nuo pensinio amžiaus pradžios iki 70 metų 50 proc. lengvatą siūloma taikyti terminuotiems miesto autobusų bilietams – pusmečio ir metiniams.

Metinio vardinio bilieto kaina be nuolaidos kioske siekia 270 eurų. Perkant internetu, jis atsieina 15 eurų, o įstaigoje "Klaipėdos keleivinis transportas" – 10 eurų pigiau.

Pusmečio vardinis bilietas be nuolaidos atitinkamai kainuoja 144, 140, 137 eurus.

Tokį sprendimo projektą miesto tarybai planuojama teikti sausio pabaigoje vyksiančiame posėdyje. Praėjusiojo metu siūlyta lengvatą nustatyti pradinukams, tačiau tam nebuvo pritarta.

Miesto mero kabinete tartasi ir dėl renginių, kurių metu miesto autobusais būtų galima važiuoti nemokamai. Jų sąrašą, pagal patvirtintą tvarką, turi parengti Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorius. Tačiau jį tvirtins miesto taryba.

Miesto mero pavaduotojas Artūras Šulcas teigė, kad šiųmečiai renginiai, kurių metu kelionės miesto autobusais nekainuotų, numatytos miesto strateginiame plane.

Tai Moksleivių dainų šventė, Europos merginų rankinio čempionatas ir Diena be automobilio.

„Direktorius kaip ir nebeturi didelio pasirinkimo“, – komentavo vicemeras.

Minėtos lengvatos bus finansuojamos iš rinkliavos už automobilių stovėjimą miesto centre lėšų.

„Reikia suprasti, kad ta kišenė nėra begalinė. Tiek lengvatos pensininkams, tiek nemokamo važinėjimo išlaidos padengiamos iš jos. Artėjame prie ribos, kai reikės apsispręsti, ar siūlyti daugiau lengvatų autobusų keleiviams ir didinti rinkliavą už automobilių stovėjimą miesto centre, ar sustoti“, – teigė vicemeras.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pasityčiojimas

Pasityčiojimas portretas
Pensinikėliui siūlo pirkti pusmetinį billietą kad ir su nuolaida susimokėt į priekį pusmečiui ar metams , o jis gal po trijų dienų kojas išties nuo " vis gerejančio gyvenimo" jam pinigų juk nieks negražins!!! O valdžiažmogiam palinkėjimas- mažiau svaikčioti apie trmvaju naujus projektus už kosmines kainas, elekromobilius už millijonus eurų , naujus apartamentus neva nebetelpantiems valdininkams, tai pinigų ir atsiras!!........

Igarkos tremtinys 1948-1958 nuo 6iki 16 m.

Igarkos tremtinys 1948-1958 nuo 6iki 16 m. portretas
O kaip tremtiniams? Liko jau maza grupele Klaipedos tremtiniu, privaletu juos vezti nemokamai.Ka veikia tremtiniu kuopeles vadovas p. Mickus, nekovoja uz tremtiniu teises? Juk buvo momentas, kai tremtiniams buvo leista miesto transportu vaziuoti nemokamai. Siuo metu kiek ju beliko, tik tie, kurie buvo istremti mazais vaikeliais. Nejaugi bus toks didelis nuostolis miestui, kai tas nuvaziuos prie juros ar i turgu, ir kiek kartu tai padarys per vasara, o per ziema dar reciau.

Klaipėdietė

Klaipėdietė portretas
GERB,KLAIPEDOS VALDININKAI, ar bent kas nors skaitote komentarus, ar pasidomėjote ka Jums rašo pensininkai.Gal vertėtų įsiklausyti į jų nuomnę
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių