Quantcast

Laukžemių ežero žuvis perkėlė į Trinyčių tvenkinį

Kelias savaites nusausintame Laukžemių ežere žuvis gelbstintys savanoriai trečiadienio popietę dalį jų perkėlė į Trinyčių tvenkinį. Šis klaipėdiečių pamėgtas vandens telkinys gerokai praturtėjo galingais lynais, lydekomis, karosais, karpiais ir kitomis žuvimis.

Antradienį portalas kl.lt jau rašė apie katastrofišką situaciją Laukžemių ežere. Apie tai, kaip prieš kelias savaites buvo pradėta remontuoti avarinės būklės užtvanka. Ir baimintasi, kad vieną dieną ji grius ir užlies aplinkines gyvenvietes, dalį Mažojo Kaimelio ir net Klaipėdos senamiestį.

Kasdien vandens lygis tvenkinyje mažėjo – per parą vanduo nusekdavo 15–20 centimetrų ir netrukus jo visai neliks.

Paradoksalu, bet tiems, kam priklausė pasirūpinti telkinio žuvimis, paliko jas likimo valiai. Dešimtis tonų žuvų puolė gelbėti savanoriai žvejai, kad šios neuždustų ar jų neišgraibytų brakonieriai.

Trečiadienio popietę tūkstančius stambių ir mažesnių lynų, lydekų, karosų, karpių ir kitų žuvų savanoriai atvežė ir paleido į Trinyčių tvenkinį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Zvejys

Zvejys portretas
Kodel nera fotkiu kur kita zuvis buvo paleista i kitus tvenkinius, lazdininku ir tubausiu ???

Birute

Birute portretas
Galėtų atvežti žuvų ir į Jokūbavo ezeriuka.

***

*** portretas
Aplinkosauga sugeba tik stovėti ir žiūrėti arba lydėti, kad gink Dieve nenudvelktų žuvies. O ar jie žino kokia žalą padarė tai gamtai ir gyvūnijai, kurią dabar stebi ir iš akių nepaleidžia.Koks skirtumas ar jos atsidurs tvenkiny ar lėkštėje, vis tiek būtų mirusios:(((
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių