Quantcast

Laivų parade – tradicijos ir naujovės

  • Teksto dydis:

Aštuntasis Klaipėdos laivų paradas kviečia pasitikti vasarą ir gegužės 19–21 d. panirti į siautulingą fiestą. Nors pagrindiniu jos akcentu, kaip ir kasmet, taps Laivų paradas, šventinį savaitgalį papildys daugybė iniciatyvų ir naujų renginių.

Startuos valanda anksčiau

Viena šių metų naujienų – du laivų paradai. Gegužės 20 d. 15–16 val., Danės upėje pirmą kartą organizuojamas irklinių valčių, kanojų, baidarių ir irklenčių – Upės paradas. Nors jis vyks dienos metu, ryškiausių dalyvių taip pat laukai staigmenos.

"Jei neturite laivo, bet turit irklentę, o gal kanoją, Laivų paradas laukia jūsų. Norime suteikti galimybę pasirodyti ir mažesniems, kurie viso šiltojo sezono metu būna matomi Danės upėje, mariose", – tikino  viešosios įstaigos "Klaipėdos šventės" projektų koordinatorė Violeta Ulevičienė. Visi norintieji dar gali registruotis e. paštu kapitonas@laivuparadas.lt

Be abejo, svarbiausi renginio akcentai lauks vakare. Šventinis ir ryškus Laivų paradas startuos viena valanda anksčiau nei įprasta – 21 val.

Sprendimas priimtas atsižvelgiant į šeimų su mažais vaikais prašymą bei siekį užtikrinti geresnį matomumą, kuriam pasitarnaus ir Kruizinių laivų terminalo pirse atsirasianti pakyla.

21.15 val. vakarinę Laivų parado dalį pradės vilkikų TAK10 ir TAK11 šokis.

Nuo ankstaus gegužės 20-osios ryto vyksiančius jūriškus ir pramoginius renginius vainikuos ypatinga Lietuvos jūrų krovos kompanijų asociacijos dovana – galingas, Kuršių marias nušviesiantis, fejerverkas.

Iliuminuos škuną "Brabander"

Nuostabiu ir ryškiu vakaro akcentu taps mokomoji škuna "Brabander".

Dekorui bus panaudota pusė kilometro LED juostos, kuri turėtų išryškinti laivo kontūrus. Tiesa, "Brabander" gražiausio laivo rinkimuose dalyvauti negalės.

Tradicija tapusio Laivų parado akcento – gražiausio, ryškiausiai papuošto laivo konkurso baigtį šį kartą lems ne tik komisijos, bet ir žiūrovų balsai.

"Kai esi tik stebėtojas, palaikai visai kitaip nei tuomet, kai tavo balsas gali kažką nulemti. Šį kartą kviečiame ne tik grožėtis naktiniu laivų paradu, bet ir fiksuoti įspūdingiausius, ryškiausius laivus, o nuotraukomis pasidalyti mūsų "Facebook" paskyroje", – ragino "Klaipėdos švenčių" vadovas Romandas Žiubrys. Žiūrovų simpatijos 50 proc. nulems konkurso laimėtojus.

Anot organizatorių, nustatyti aiškius kriterijus tiek komisijai, tiek žiūrovų vertinimui – sunku, mat skiriasi laivų dydis, apšvietimo galimybės.

Trijų prizinių vietų vietų laimėtojams atiteks piniginiai prizai.

Vilios muzikos garsais

Kaip ir ankstesniais metais, Laivų paradą papildys Gatvės muzikos diena. Muzikantai į uostamiesčio gatves, kiemus, skverus bei aikštes plūstelės jau 11-ąjį kartą.

"Šiuo metu jau yra užsiregistravę 25 dalyviai. Tačiau oficiali registracija baigsis gegužės 19 d., todėl dalyvių skaičius tikrai didės. Išankstinė registracija garantuoja, kad muzikantai pateks į šventės metu platinamą žemėlapį. Smagu, jog didelė dalis muzikantų dalyvauja kasmet – tai savotiška tradicija ir puikus būdas priminti apie save", – akcentavo "Klaipėdos švenčių" projektų koordinatorė Rūta Steponavičienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių