Quantcast

Kviečia įvertinti naująją savivaldybės svetainę

Uostamiesčio savivaldybė į 2018-uosius metus įžengė pasikeitusi. Miestiečiai jau gali įvertinti atnaujintą internetinę svetainę www.klaipeda.lt.

Senoji neatitiko reikalavimų

Pasak Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus Sauliaus Budino, naujoji svetainė bus kitokia nei ankstesnioji – aiškesnė, atitinkanti šiuolaikinius reikalavimus.

„Tikiuosi, kad žmonėms bus lengviau surasti reikiamą informaciją. Net neabejoju, kad iš pradžių bus trūkumų. Miestiečių prašyčiau pranešti apie pastebėtus. Manau, kad per sausį ir vasarį viską sutvarkysime ir svetainė veiks visu pajėgumu“, – tvirtino direktorius.

Klaipėdos savivaldybės Informavimo ir e. paslaugų skyriaus vedėja Vilija Venckutė-Palaitienė pabrėžė, kad atnaujinti savivaldybės svetainę buvo būtina, nors senoji buvo įdiegta prieš ketverius metus.

„Naujoji versija yra kur kas patogesnė vartotojams, adaptyvaus dizaino, kardinaliai pasikeitė jos išvaizda. Svetainėje galima naršyti įvairiais mobiliais įrenginiais. Senoji buvo pritaikyta tik kompiuteriams“, – aiškino vedėja.

Ji atkreipė dėmesį, kad šiuolaikinės technologijos keičiasi labai greitai.

Pateiks daugiau informacijos

Kuriant naująją svetainę buvo atsižvelgta ir į viešosios įstaigos „Transparency International“ Lietuvos skyriaus rekomendacijas.

Klaipėdos savivaldybės Viešųjų ryšių poskyrio vyriausioji specialistė Milda Milbutaitė pasakojo, kad naujoje svetainėje bus ne tik ankstesnėje versijoje buvusi informacija, bet ir gausu naujos, kuri padės užtikrinti dar didesnį savivaldybės darbo skaidrumą.

„Siekiant išvengti interesų konfliktų ar net jų regimybės, prie konkrečių darbuotojų, miesto tarybos narių ir savivaldybės administracijos vadovų kontaktų bus skelbiamos viešų ir privačių interesų bei turto deklaracijos. Taip pat bus pateikta informacija apie visą savivaldybei priklausantį ir nuomojamą nekilnojamą turtą bei jo kainą“, – vardijo M.Milbutaitė.

Naujos svetainės sukūrimas atsiėjo apie 47 tūkst. eurų. Ją kūrė konkursą laimėjęs konsorciumas.

V.Venckutė-Palaitienė pasakojo, kad konkursas buvo organizuojamas pakankamai ilgai – apie metus. Nugalėtoją pavyko išrinkti tik iš antro karto.

Taip pat vedėja atkreipė dėmesį, kad pakankamai dažnas atvejis, kai konkurse lieka vienas dalyvis. Ypač, jei keliami aukštesni reikalavimai paslaugos teikėjui.

„Šiuo atveju svetainę kūrė konsorciumas. Procesas buvo ilgas. Vartotojai mato tik pačią svetainę. Tačiau ji apjungia ir dokumentų valdymą, ir tarybos posėdžių organizavimo sistemą. Pastarųjų paslaugų teikėjai buvo skirtingi. Tad teko viską suderinti. Jei kažkuri sistemos dalis neveikia, stringa ir visa svetainė“, – aiškino V.Venckutė-Palaitienė.

Veiks bandomuoju režimu

Naujoji svetainė mėnesį veiks bandomuoju režimu ir bus tvarkoma, reaguojant į pastabas bei pasiūlymus. Ateityje svetainė bus tobulinama toliau, kad gyventojams būtų kuo patogiau ja naudotis.

Uostamiesčio savivaldybė atsiprašo paslaugų internetu vartotojų už galimus laikinus kliuvinius ir nesklandumus. Vartotojų prašoma teikti pastabas ir pasiūlymus elektroniniu paštu viesiejirysiai@klaipeda.lt.

Taip pat bus atsižvelgiama į visų lankytojų nuomonę išreikštą tiesiogiai svetainėje. Čia yra galimybė apie klaidą pranešti iš bet kurios skilties. Tiesiog reikia paspausti ant kompiuterio piktogramos greitųjų nuorodų skiltyje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Daiva

Daiva portretas
Žinant kiek kainuoja sukurti svetainę - čia gryna pinigų plovykla už 47 tūkstančius eurų. Su sudėtingiausio turinio valdymo programomis svetainė Lietuvoje daugiau kaip 10000 Eurų nekainuoja, nes tiesiog nėra už ką paimti pinigų :))))) Užtat ir darė Vilniečiai, nes klaipiediečiams turbūt buvo gėda apsiimti

Anonimas

Anonimas portretas
"Vartotojų prašoma teikti pastabas ir pasiūlymus elektroniniu paštu viesiejirysiai@klaipeda.lt.".... :) Ne kokiam "admin@klaipeda.lt", o "viesiejirysiai@klaipeda.lt " :)

Tranas

Tranas portretas
Uz tokius pinigus pusei Lietuvos galima "svetaines" ikurti. Na, bet ko noret, jei egle 37 tukstanciai, tai "svetaine" 47 tukstanciai... :D
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių