Quantcast

Kurortas neteko iškilaus muziejininko

Sekmadienio rytą, išėjęs pasivaikščioti, netikėtai mirė Palangos kurorto muziejaus direktorius Jūratis Viktoras Liachovičius. Jo netektis prislėgė artimuosius, kurorto muziejaus darbuotojus, Klaipėdos universiteto bendruomenę, bičiulius ir visus jį pažinojusius. 71-erių muziejininkui sustojo širdis.

Kolegų teigimu, J.V.Liachovičius visada buvo atviras darbuotojų pasiūlymams, pats labai kūrybingas, smalsus, nestokojantis humoro jausmo. Mielai dalydavosi savo žiniomis, niekada neatsisakydavo padėti, ne kartą talkino ir mūsų dienraščio žurnalistams rengiant publikacijas istorinėmis Palangos temomis.

Iš Palangos kilęs velionis visada jautė didžiulę pagarbą ir meilę gimtinei. Jis gyveno Palanga, jos istorija, buvo sukaupęs daug žinių apie kurortą ir ne veltui vadintas vaikščiojančia enciklopedija.

J.V.Liachovičius turėjo begalę planų, kaip tobulinti ir kurti naująjį kurorto muziejų, kuriam vadovavo. Už nuopelnus Palangai J.V.Liachovičius pernai buvo apdovanotas Palangos vėliava.

"Deja, Jūračio nebėra. Mes buvome seni bičiuliai nuo mokyklos laikų. Jis labai mėgo jūrą, dalyvaudavo ekspedicijose su mumis. Buvo labai aktyvus žmogus, imlus įvairioms idėjoms, jis viskuo domėjosi giliau. Labai gaila, kad jo nebėra", – apgailestavo su J.V.Liachovičiumi bičiuliškus ir kolegiškus santykius palaikęs profesorius habilituotas daktaras Vladas Žulkus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių