Quantcast

Klaidos žinutė

User error: Failed to connect to memcache server: 127.0.0.1:11211 in dmemcache_object() (line 415 of /home/www.diena.lt/public_html/sites/all/modules/memcache/dmemcache.inc).

Kūdikių namuose – šventė

Klaipėdos sutrikusio vystymosi kūdikių namams – 70 metų. Jubiliejaus proga mažaisiais klaipėdiečiais besirūpinanti įstaiga ir jos komanda sulaukė būrio sveikintojų.

Vakar Sutrikusio vystymosi kūdikių namai iškilmingai paminėjo apvalų jubiliejų – šiemet įstaigai sukanka 70 metų.

Šventės metu sveikinimo žodžius tarė ir sėkmės personalui linkėjo miesto valdžios, Sveikatos apsaugos ministerijos atstovai.

Jubiliejų švenčiančių kūdikių namų komanda sulaukė ir kolegų iš kitų Lietuvos miestų dėmesio.

„Metų pragyventa tikrai nemažai, nuotaikos iš tiesų yra džiugios. Galime pasidžiaugti nuveiktais darbais, šiuo metu įstaigoje įgyvendinamais pokyčiais“, – kalbėjo Klaipėdos sutrikusio vystymosi kūdikių namų direktorė Aušra Nikolajevienė.

Pašnekovė pastebėjo, kad jubiliejus yra puiki proga padėkoti visiems įstaigos socialiniams partneriams – Klaipėdos universitetui, Klaipėdos valstybinei kolegijai, įvairiems lopšeliams-darželiams, įmonių ir organizacijų atstovams, geros valios žmonėms, kurie palaiko draugišką ryšį su įstaiga ir domisi jos aktualijomis.

Šiuo metu įstaigoje pereinama nuo institucinės globos prie šeimoje ir bendruomenėje teikiamų paslaugų neįgaliems bei likusiems be tėvų globos vaikams.

Nuo 2014-ųjų įstaiga teikia paslaugas šeimose augantiems vaikams, kurie turi įvairių raidos sutrikimų.

„Mes taip pat vieni pirmųjų Lietuvoje nuo 2015-ųjų pradėjome teikti socialinės globos – atokvėpio paslaugą. Todėl atsirado galimybė šeimoms, kurios augina vaikus su sunkia negalia, savo atžalą palikti mums“, – pasakojo direktorė.

Anot A.Nikolajevienės, Sutrikusio vystymosi kūdikių namuose ne tik skiriamas ypatingas dėmesys sveikatos priežiūrai, ugdymui, socialinėms paslaugoms, bet ir socializacijai.

Neabejojama, kad tik taip globotiniams galima padėti pažinti juos supantį pasaulį, ugdyti vertybes.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių