Quantcast

Baigėsi kruizinės laivybos sezonas

Uostamiestyje jau finišavo kruizinės laivybos sezonas. Pirmadienį jį pabaigė tas pats laivas, kuris ir pradėjo kruizinės laivybos sezoną – „Aida Cara“. Nors šiemet į uostamiestį užsuko mažiau laivų nei pernai, tačiau turistų jais atvyko daugiau nei bet kada iki šiol.

Uostamiestyje jau finišavo kruizinės laivybos sezonas. Pirmadienį jį pabaigė tas pats laivas, kuris ir pradėjo kruizinės laivybos sezoną – „Aida Cara“. Nors šiemet į uostamiestį užsuko mažiau laivų nei pernai, tačiau turistų jais atvyko daugiau nei bet kada iki šiol.

Sezono pabaiga

Pirmadienį Klaipėdoje baigėsi kruizinės laivybos sezonas. Šiemet jį pabaigęs laivas „Aida Cara“ buvo ir pirmasis sezono pradžioje atplaukęs į uostamiestį.

Beveik 200 m ilgio laivu spalio 5-osios rytą į uostamiestį atplaukė 1186 keleiviai.

Šiųmetis kruizinės laivybos sezonas prasidėjo pirmosiomis gegužės dienomis. Iki pat spalio miestą aplankė 51 laivais.

Atvyko daugiau turistų

Daugiau nei pusšimčiu laivų į Klaipėdą šiemet atkeliavo rekordiškai daug turistų. Laineriai atplukdė 60 202 keleivių. Klaipėdos uosto atstovų teigimu, tiek daug keleivių dar nebuvo sulaukta nė vienais metais.

Dauguma gražiaisiais laivais atvykusių turistų rinkosi keliones po Klaipėdą bei aplinkinius miestus.

Pernai miestą aplankė kiek daugiau laivų, tuomet uostamiestyje švartavosi 63 laivai, kuriais atkeliavo 57 797 svečiai.

Lankėsi rekordininkas

Šiemet būta ir kelių pirmą kartą uostamiestyje viešėjusių laivų. Visi šimtus turistų atplukdę laivai uoste švartavosi sėkmingai, būta tik dviejų nenumatytų atvejų.

Gegužę kiek ilgiau nei planuota uoste stovėjo šiemet pirmą kartą Lietuvos krantus aplankęs beveik 200 m ilgio, gražia šypsena papuoštas kruizinis laivas „Aida cara“. Kelias dienas daugiau nei tūkstantis laivo keleivių laukė kol bus sutaisyta lainerio elektronika ir jų kelionė galės tęstis toliau.

Liepą dėl smarkaus vėjo į Klaipėdos uostą įplaukti negalėjo su Maltos vėliava plaukiojantis 294 m ilgio ir 42 m pločio laineris „Mein Schiff 4”. Tąkart laivas uostamiestyje turėjo prisišvartuoti pirmąjį kartą. Po maždaug mėnesio laivui prisišvartuoti pavyko.

Šiemet uostamiestis sulaukė ir itin didelio kruizinio laivo „Celebrity Eclipse“, kurio ilgis siekė apie 317 m.

Per visą uosto istoriją ilgiausias kruizinis laivas prisišvartavo šių metų birželio pradžioje.

Planuoja atvykti kitąmet

Dar tik baigiantis šiųmečiam kruizinės laivybos sezonui sparčiai pildosi ir kitąmet į Klaipėdą šturvalus pasuksiančiųjų laivų gretos.

Šiuo metu į Klaipėdą savo keliones suplanavo jau keturios dešimtys laivų. Dauguma jų – siekia arba viršija 200 m ilgį. Šis sąrašas dar pildysis iki vasario, todėl tikėtina, kad jis dar smarkiai prasiplės.

Dabar planuojama, kad kitų metų kruizinės laivybos sezonas turėtų prasidėti gegužės 18-ąją. Kitąmet sezonui startą duos su Italijos vėliava plaukiojantis, daugiau nei 200 m ilgio laivas „Aida vita“.

Klaipėdos uosto duomenimis, tikėtina, kad kitais metais ilgiausio laivo rekordas turėtų būti pagerintas – birželį į Klaipėdą turėtų užsukti 319 m ilgio laivas „Celebrity Silhouette“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių