Quantcast

Kretinga kai kurias vietoves sieks įteisinti kaip kurortus

  • Teksto dydis:

Kretingos rajono savivaldybė sieks oficialaus kurortinės teritorijos statuso kai kuriose jos vietovėse, šeštadienį pranešė dienraštis „Lietuvos žinios“.

Šiuo metu savivaldybė planuoja, kad kurortinės teritorijos statusas apimtų SPA procedūromis ir gydyklomis, vandens pramogomis garsėjančius Žibininkus, baltišku paveldu turtingą plotą tarp Darbėnų, Rūdaičių ir Padvarių bei dalj Kretingos miesto, įskaitant Tiškevičių dvarą ir pranciškonų vienuolyno ansamblį.

„Naivu visą rajoną skelbti kurortine teritorija, todėl bus analizuojama, kurios vietovės galėtų būti siūlomos. Administracijai pavesta atlikti namų darbus. Bus vykstama į Turizmo departamentą, aiškinamasi, ką turi padaryti verslas, o ką - savivaldybė. Judėsime ta linkme, nes rajonui reikia stipraus turistinio impulso. Statuso siekis skatintų įrengti naują infrastruktūrą, sutvarkyti apleistus objektus", – dienraščiui sakė Kretingos rajono meras Juozas Mažeika.

Analitikai teigia, kad kurortinės teritorijos statusas kai kuriose Neringos vietose padėtų jai pritraukti didesnį turistų skaičių, savivaldybei būtų paprasčiau gauti Vyriausybės ir Europos Sąjungos finansavimą.


Šiame straipsnyje: Kretingakurortaskurortai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Jonas

Jonas portretas
Kai paskaitai tokiu svaiciotoju paistaliones tai tik viena mintis. Kiekvienam balos krantui ir kiekvienai griuvenai po kurorta.Juokinga. taip tik kurorto pavadinima ir lygi pazeminam ir zmones klaidinam,ypac uzsienieciu akyse. Visiski paistalai kad finansavimas butu didesnis.bent pasidometi reiktu pries kalbant. Jokios isiemties nera del statuso rasant paraiskas finansavimui gauti. Paistaliai

Dovydas Mikelis

Dovydas Mikelis portretas
"Analitikai teigia, kad kurortinės teritorijos statusas kai kuriose Neringos vietose padėtų jai pritraukti didesnį turistų skaičių, savivaldybei būtų paprasčiau gauti Vyriausybės ir Europos Sąjungos finansavimą." (citata). Bet gi Neringa yra kurortas nuo neatmenamų laikų, nors tikslinio finansavimo nei iš LRV ir/ar ES negauna, beje ir kuo tai susiję su Kretinga !? Painiava !

Xd

Xd portretas
Kur cia tas kurortas ar padvariu pencionate klounai
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių