Quantcast

Kreditų įmonei nesuteikė lengvatos

Klaipėdos taryba nusprendė nesuteikti nekilnojamo turto mokesčio lengvatos įmonei, kuri išduoda greituosius kreditus, už pastato fasado atnaujinimą. Dėl tokio sprendimo miesto valdžia gali įsivelti į teisminius ginčus.

Klaipėdos taryba nusprendė nesuteikti nekilnojamo turto mokesčio lengvatos įmonei, kuri išduoda greituosius kreditus, už pastato fasado atnaujinimą. Dėl tokio sprendimo miesto valdžia gali įsivelti į teisminius ginčus.

Uostamiesčio tarybai buvo siūloma nekilnojamo turto mokesčio lengvatą suteikti dviem įmonėms.

Viena iš jų bendrovė „Minibank“. Ji atlikto pastato, esančio J.Janonio gatvė 17, fasado remontą. Įmonei siūlyta suteikti lengvatą už trejus metus. Bendra suma siektų per 13 tūkst. litų.

Tačiau toks siūlymas sukėlė uostamiesčio politikų nepasitenkinimą. Tarybos narė Zita Šličytė pabrėžė, kad kreditus teikiančioms įstaigoms nereikėtų suteikti nuolaidų.

Jai pritarė ir Arūnas Barbšys: „Atsidariau šios įstaigos internetinę svetainę. Nurodo, kad teikia kreditus. Esu prieš, kad šiai įmonei būtų suteikta lengvata“.

Klaipėdos savivaldybės Mokesčių skyriaus vedėja Jolanta Uptienė aiškino, kad tvarkoje yra numatyta, kad licencijuotoms finansų institucijoms negali būti suteikiama lengvata.

Tokioms įstaigoms leidimus veiklai išduoda Lietuvos bankas. „Minibank“ nėra tokia įmonė. Ji veikia kaip finansų įstaiga pagal jų įstatymą. Pagal nustatytą tvarką įmonei priklausytų nekilnojamo turto mokesčio nuolaida.

J.Uptienė įspėjo, kad tarybai nesuteikus lengvatos sprendimas gali būti skundžiamas teismui ir ši pralaimėtų. Nepaisant to, politikai nutarė neskirti bendrovei nekilnojamo turto lengvatos nuolaidos.

Ji skirta tik I. Tilvikienės projektavimo firmai. Ši atnaujino pastato, esančio Kepėjų gatvė 11A, fasadą. Lengvata jau suteikta už trejus metus. Į miesto biudžetą nepateks apie 16,5 tūkst. litų.

Nekilnojamo turto mokesčio lengvatą gali gauti senamiesčio įmonės, kurios skatina turizmą: lauko kavinės, kepyklėlės, dirbtuvės, parduotuvėlės. Taip pat tos, kurios užsiima menu ar jo dirbiniais.

Lengvata suteikiama ir kavinėms, kurios klaipėdiečiams ir miesto svečiams leidžia naudotis nemokamai tualetais. Ją galima gauti ir suremontavus senamiestyje esančio pastato fasadą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

T

T portretas
Tai manau kad bendrovė pati paduos į teismą ir nesunkiai laimės. Prisiteis bylinėjimosi išlaidas, kurias būtų teisinga kad balsavę už tokį sprendimą dengtų iš savo, o ne iš mūsų kišenės.

Mda

Mda portretas
Diskriminacija dėl veiklos? O jei tai būtų bankas tai viskas būtų gerai? Miesto tarybą už tokė dalyką į teismą.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių