Quantcast

Konkursas žengia į finalą

14-asis Metų klaipėdietės konkursas įsibėgėjo. Antradienį paaiškėjo, kad daugiausia balsų klaipėdiečiai skyrė R.Kontautienei, S.Šakinytei, S.Vilkienei, J.Grubliauskienei, J.Česienei, D.Mačiūtei. D. Kšanienė į konkurso finalą pateko komisijos sprendimu.


 

14-asis Metų klaipėdietės konkursas įsibėgėjo. Antradienį paaiškėjo, kad daugiausia balsų klaipėdiečiai skyrė R.Kontautienei, S.Šakinytei, S.Vilkienei, J.Grubliauskienei, J.Česienei, D.Mačiūtei. D. Kšanienė į konkurso finalą pateko komisijos sprendimu.

Sąrašas – be politikos

Uostamiestyje pavasariu padvelkia iškart po Naujųjų, kai paskelbiamas Metų klaipėdietės konkursas.

Pirmajame etape miestiečiai siūlo moteris, kurios garsina miesto vardą, yra nusipelniusios jo žmonėms, savo darbu ir ypatingais gebėjimais prisidėjo prie žmonių gerovės.

Šiemet konkursą rengiančio dienraščio "Klaipėda" atstovai nusprendė, jog būtų sąžininga, jei politinių partijų narių pavardės nebūtų įtrauktos į sąrašą.

Konkursas skirtas pastebėti ir iškelti į viešumą ne politinių ambicijų siekiančias moteris, todėl šiemet pretendenčių sąrašas buvo kiek trumpesnis nei ankstesniais metais.

Žmonės ypatingą pagarbą reiškė talentingoms artistėms, menininkėms, nemenkų pasiekimų turinčioms sportininkėms, nuoširdžioms gydytojoms, atsidavusioms mokytojoms, kultūros veikėjoms, gyvūnų globėjoms, atsakingo verslo atstovėms, neįgaliųjų bei senjorų reikalais besirūpinančioms moterims.

Šiemet klaipėdiečiai pastebėjo bei į sąrašą įtraukė nemažai anksčiau neviešintų moterų pavardžių.

Tradicijos liko, atsirado naujovių

Konkursas turi netrumpą istoriją, per šiuos metus yra nusistovėjusios jo taisyklės.

Tiesa, tobulėjant technologijoms, jos kasmet truputį keičiasi. Nekinta konkurso pagrindinės nuostatos – iš būrio pasiūlytų moterų išrinkti septynias, sulaukusias didžiausio miestiečių pripažinimo.

Šiemet balsuoti už savo favorites buvo galima trimis būdais.

Tradicinis ir nesikeičiantis – iškirpti balsavimo lapelius iš dienraščio, įrašyti į juos pasirinktos moters pavardę ir įmesti į balsadėžę dienraščio redakcijoje Naujojo Sodo 1A arba skelbimų skyriuje, esančiame prekybos centre "Akropolis".

Antrasis – balsuoti paspaudimu dienraščio interneto portale www.kl.lt.

Taip pat balsuoti galite SMS žinutėmis. Siųskite SMS žinutę (Lietuvoje) numeriu 1398 su tekstu "MKS XX".

XX – kandidatės numeris, esantis prie jos profilio. SMS kaina – 1 euras.

Dirbo greitai ir racionaliai

Nebe pirmus metus šešias moteris į konkurso finalą balsuodami išrenka miestiečiai.

Septintąją pretendentę skelbia komisija. Iki šiol ją sudarė anksčiau Metų klaipėdietėmis tapusios moterys.

Šiemet ši pareiga teko dienraščio "Klaipėda" išrinktai garbių klaipėdiečių komisijai. Ją sudarė pirmoji Metų klaipėdietė, legendinio sportinių šokių ansamblio "Žuvėdra" vadovė profesorė Skaistutė Idzelevičienė, konkurso mecenatas bendrovės "Mūsų laikas" vadovas Rimantas Cibauskas, miesto meras Vytautas Grubliauskas, Klaipėdos dramos teatro vadovas Tomas Juočys, spaustuvininkas, buvęs dienraščio "Klaipėda" darbuotojas, fotografas Saulius Jokužys, verslininkas, konkurso partneris Aidas Kaveckis, juvelyras, gaminantis konkurso laimėtojai sagę, Vidas Bizauskas.

Prieš pradėdami darbą keli komisijos vyrai tarė žodį, kad nekiltų jokių abejonių dėl jų suinteresuotumo šioje misijoje.

Meras V.Grubliauskas patikino, kad konkurso dalyvių sąraše esanti J.Grubliauskienė nėra susijusi su juo jokiais giminystės saitais.

S.Jokužys paragino nebalsuoti už jo dukrą E. Jokužytę, teigdamas, kad ji yra verta pagarbos, bet dar yra pernelyg jauna ir gali dar pasidarbuoti klaipėdiečių labui be išskirtinių apdovanojimų.

Juvelyras V.Bizauskas, kurio žmonos J. Bizauskienės pavardė taip pat buvo pretendenčių sąraše, buvo santūrus ir prašė patikėti, kad jis balsuos už kitas moteris.

S.Idzelevičienė atėjo į susitikimą pasiruošusi balsuoti, ji dar namuose gerai apgalvojo, kurioms moterims teikia prioritetą, tad atsinešė išsispausdintą sąrašą su keturiomis pretendenčių pavardėmis.

Vyrai taip pat neužtruko, per kelias minutes kiekvienas savo lape paminėjo tiek pat moterų iš sąrašo. Netruko paaiškėti, kad trijų pretendenčių pavardės buvo užrašytos daugiausia kartų.

Darbas buvo baigtas, kai kiekvienas komisijos narys iš šio trejeto išrinko savo favoritę. Visi septyni komisijos nariai dirbo susikaupę ir stengėsi savo kalbomis nedaryti įtakos kitų apsisprendimui.

Daugiausia balsų pelnė muzikologė, profesorė emeritė, knygų apie Klaipėdos krašto muzikinę kultūrą autorė.

D.Kšanienės pavardę į sąrašą įrašę klaipėdiečiai minėjo, jog gerbia šią moterį už mokslo darbus bei ilgametę veiklą, garsinant uostamiesčio muzikinę kultūrą bei gaivinant kultūrinę atmintį apie Klaipėdos ir jos krašto muzikinę praeitį.

Balsavo už nuoširdumą

Kitos šešios konkurso finalo dalyvės paaiškėjo antradienį per pietus suskaičiavus balsus. Kai kurie balsavusieji buvo aktyvesni balsuodami internetu, kiti triūsė kirpdami balsavimo lapelius iš laikraščio, būta ir negailėjusiųjų laiko ir pinigų balsuoti trumposiomis žinutėmis.

Beje, porą paskutinių dienų balsavimas buvo toks aktyvus, kad kas kelias valandas keitėsi favoričių sąrašas. Kas pateks į konkurso finalą, nebuvo aišku iki paskutinės minutės.

Daugiausia balsų pelnė Klaipėdos licėjaus direktorė R.Kontautienė, pelniusi pagarbą už profesionalų ir nuoširdų vadovavimą mokymo įstaigai, išugdžiusiai ir tebeugdančiai uostamiesčio talentus.

Antroji sąraše pagal pelnytų balsų skaičių yra Klaipėdos dramos teatro aktorė, šunų ir kačių prieglaudos "Linksmosios pėdutės" steigėja S. Šakinytė. Ji ne tik profesionaliai kuria vaidmenis teatre, bet ir nuoširdžiai rūpinasi beglobiais gyvūnais.

Logopedė ir tautodailininkė S.Vilkienė klaipėdiečių simpatijas pelnė už nuoširdų darbą mokant vaikus gražios kalbos bei už tai, kad garsina Klaipėdą meniniais karpiniais.

Miestiečiai įvertino Klaipėdos visuomenės sveikatos biuro direktorės J.Grubliauskienės pastangas, kad visi klaipėdiečiai gyventų sveikoje aplinkoje. Pasiūliusieji į sąrašą įtraukti šios moters pavardę teigė, jog ji garsina Klaipėdą savo darbais ir Lietuvoje, ir užsienyje.

Klaipėdos universitetinėje ligoninėje dirbanti dermatovenerologė J.Česienė klaipėdiečių apibūdinama kaip nuoširdi, atidi pacientams, jautri gydytoja.

Ne pirmą kartą į konkurso finalą pateko profesionali sportininkė, karatė kiokušin mokyklos "Okinava" prezidentė D.Mačiūtė. Jauna klaipėdietė ne tik garsina miestą savo pergalėmis, mat yra tapusi Europos karatė kiokušin čempione bei pasaulio taurės prizininke, ją nuoširdžiai myli ir gerbia auklėtiniai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

piktiems

piktiems portretas
Kšanienė negalėjo 1943 m. gimti Klaipėdoje (kaip beje, 99,9 proc. dabartinių garbaus amžiaus /virš 70 m./ klaipėdiečių), nes jos tėvus, kiek žinau, iš Klaipėdos 1939 m. išvarė Hitleris. Bepigu gimti nepriklausomoje Klaipėdoje.

Nominacija

Nominacija portretas
Kšanienė gimusi Šiauliuose, o ne Klaipėdoje. Apie tai rašoma šiandienos straipsnyje. Konkurso taisyklėse parašyta, kad pretendentės turi būti gimusios Klaipėdoje. Kam tos taisyklės, jei jos apeinamos?

Rita

Rita  portretas
o man labai idomu kur ir nuo kada galima siulyti i sia nominacija klaipedietes ir kas nusprendzia ar tinka ji i sia nominacija ar ne
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

  • Gargždų gyventojus išgąsdino suveikusi sirena
    Gargždų gyventojus išgąsdino suveikusi sirena

    Trečiadienio vakarą, prieš 19 val., Gargžduose nerimo įvarė staiga miesto centre ėmusi kaukti sirena. ...

  • Kaip apsaugoti dviračius nuo vagių?
    Kaip apsaugoti dviračius nuo vagių?

    Gyventojai jau vis aktyviau važinėja dviračiais ar paspirtukais, į kuriuos kėsinasi vagišiai. Jų grobiu dažniausiai tampa neprirakinti, be priežiūros palikti, neretai ir brangiai kainuojantys dviračiai. Pareigūnai pataria ženklinti savo turt...

  • Prieš Velykas – Kryžiaus kelio eisena
    Prieš Velykas – Kryžiaus kelio eisena

    Šiandien, Didįjį penktadienį, uostamiesčio gatvėmis klaipėdiečiai neš maždaug šešių metrų kryžių. Šis Kristaus kančios apmąstymams skirtas Kryžiaus kelias tikintiesiems yra vienas svarbiausių įvykių prie&sca...

    4
  • Klaipėda puošiasi šventėms
    Klaipėda puošiasi šventėms

    Uostamiestis pamažu ruošiasi Velykoms. Kai kur prie daugiabučių namų matyti kiaušiniais papuoštos medžių šakos, prie Kultūros centro Žvejų rūmų – velykinė instaliacija, o parduotuvių vitrinose irgi yra velykinių ...

    2
  • „Palangos dienos“ kviečia paminėti dvi kurortui svarbias datas
    „Palangos dienos“ kviečia paminėti dvi kurortui svarbias datas

    Penktadienį Palangoje prasideda savaitę truksiančios kurorto dienos, kurios įprasmins Palangos krašto prijungimą prie Lietuvos prieš daugiau kaip šimtmetį bei paminės kurorto gimtadienį. ...

  • Kretingos taryba – prieš „European Energy“ žaliojo kuro gamyklos statybą
    Kretingos taryba – prieš „European Energy“ žaliojo kuro gamyklos statybą

    Kretingos valdžia nepritarė Danijos atsinaujinančios energetikos kompanijos „European Energy“ planams rajone statyti žaliojo kuro gamyklą. ...

    9
  • Naudojimui nebetinkamas padangas galite atiduoti nemokamai!
    Naudojimui nebetinkamas padangas galite atiduoti nemokamai!

    1. Jei perkate naujas padangas parduotuvėje ir servise, ten galite nemokamai atiduoti ir senąsias. Tik turi atitikti perkamų–paliekamų padangų kiekis ir tipas: jei perkate lengvojo automobilio padangas, traktoriaus ar sunkvežimio padangų palikti n...

    5
  • „Smiltynės perkėla“ – svarbių pokyčių kelyje
    „Smiltynės perkėla“ – svarbių pokyčių kelyje

    Milijonai keleivių, šimtai tūkstančių transporto priemonių. Praėję metai bendrovei „Smiltynės perkėla“ buvo darbingi ne vien perkėlimų skaičiumi. Ilgametes marių laivybos tradicijas puoselėjanti įmonė įgyvendina ambicingus p...

    5
  • Kelionė iš Klaipėdos į Rygą – tik su persėdimais
    Kelionė iš Klaipėdos į Rygą – tik su persėdimais

    Pernai pradėjęs kursuoti traukinys Vilnius–Ryga stojo Šiauliuose, o jau nuo balandžio sustos dar dviejuose Lietuvos miestuose. Uostamiesčio gyventojams iš Klaipėdos tiesiogiai pasiekti Latvijos sostinę traukiniu dar nepavyks, bet, pas...

    12
  • Vietoj griuvenos Liepojos gatvėje – prekybos centras
    Vietoj griuvenos Liepojos gatvėje – prekybos centras

    Liepojos gatvės pradžioje pokyčiai stebina ir tempu, ir mastais – metų pradžioje pagaliau nugriautas apleistas baltų plytų statinys ir greta jo veikusi parduotuvė. Dabar milžiniškoje statybų aikštelėje verda darbas. ...

    13
Daugiau straipsnių