Quantcast

Kompensacijoms prireiks milijono litų

Keturių mokyklų reorganizacija miesto biudžetui kainuos apie milijoną litų – tiek reikės darbuotojų išeitinėms kompensacijoms. Tačiau tikimasi, kad kitais metais tokią pat sumą pavyks sutaupyti, nes iš keturių ugdymo įstaigų liks tik dvi.

Keturių mokyklų reorganizacija miesto biudžetui kainuos apie milijoną litų – tiek reikės darbuotojų išeitinėms kompensacijoms. Tačiau tikimasi, kad kitais metais tokią pat sumą pavyks sutaupyti, nes iš keturių ugdymo įstaigų liks tik dvi.

Nuo rugsėjo 1-osios bus reorganizuota A.Rubliovo pagrindinė mokykla, ją prijungiant prie „Santarvės“ pagrindinės. Reorganizacijai miesto taryba jau yra pritarusi, todėl tęsiamas jos procesas.

Kitais mokslo metais Klaipėdoje veiks ir viena suaugusiųjų gimnazija. Tokia įstaiga atsiras, nes į vieną bus sujungtos Naujakiemio ir S.Šemerio suaugusiųjų gimnazijos.

Klaipėdos savivaldybės atstovai jau suskaičiavo, kiek darbuotojų dėl švietimo įstaigų reorganizacijos neteks darbo, kiek pinigų reikės išeitinėms kompensacijoms. Suskaičiuota ir tai, kiek kitais metais pavyks sutaupyti pinigų.

Reorganizuojant A.Rubliovo pagrindinę mokyklą, ją prijungiant prie „Santarvės“, 15-ai mokytojų ketinama siūlyti darbą kitose ugdymo įstaigose.
Numatoma, kad darbo netektų 40 darbuotojų. Jų išeitinėms kompensacijoms reikės beveik 592 tūkst. litų.

„Kompensacijų dydis labai įvairus. Jam įtakos turi tai, kokiu krūviu mokytojas dirbo, koks jo stažas“, – aiškino Klaipėdos savivaldybės Švietimo skyriaus vedėja Laima Prižgintienė.

Sujungiant Naujakiemio ir S.Šemerio suaugusiųjų gimnazijas į vieną, numatoma, kad 50 darbuotojų iš abiejų įstaigų pereis dirbti į vieną. Darbo neteks 16 Naujakiemio gimnazijos pedagogų ir 22 darbuotojai iš S.Šemerio suaugusiųjų gimnazijos. Skaičiuojama, kad 38 žmonių išeitinėms kompensacijoms prireiks 433 tūkst. litų.

„Pinigų išeitinėms kompensacijoms nereikės ieškoti, jie suplanuoti miesto biudžete. Be to, įstaigoms darbo užmokesčio fondas buvo patvirtintas iki metų pabaigos, o jos juk veiks tik iki rugsėjo 1-osios, todėl ir iš mokos fondo bus pinigų išeitinėms kompensacijoms“, – dėstė L.Prižgintienė.

Nors mokyklų reorganizacija kainuos per 1 mln. litų, teigiama, kad kitais metais jau bus galima pajusti tokio sprendimo ekonomiją.

Sujungus dvi suaugusiųjų gimnazijas į vieną, per metus tikimasi sutaupyti 404 tūkst. litų, o A.Rubliovo pagrindinės mokyklos prijungimas prie Santarvės per metus esą atneš 562 tūkst. litų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Durneliai

Durneliai portretas
Jūs ne komentarus trinkite, o klaidas tekste išsitaisykite.

nieko sau

nieko sau  portretas
40 darbuotojų- 592 mln kompensacijų. Rekordas ko gero:)

Rašome bile kaip

Rašome bile kaip portretas
Jų išeitinėms kompensacijoms reikės beveik 592 mln. litų.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių