Quantcast

V. Titovas komisijos posėdyje neužsibuvo

Penktadienį dėl apkaltos Lietuvos partizanų vado atminimą apjuodinusiam Lietuvos rusų sąjungos atstovui Viačeslavui Titovui sprendusi komisija savo išvadas pateiks po dviejų savaičių. Į posėdį miesto rotušėje iškviestas pats V. Titovas pareiškė, kad į visus klausimus atsakys raštu ir išskubėjo laukan.

Į posėdį atvykęs V. Titovas atsakinėti į tarybos narių klausimus nepanoro.

"Norėjome su juo kolegiškai pasikalbėti apie jo viešai pareikštą nuomonę, nuostatas ir netgi tam tikrus kaltinimus istoriniams Lietuvos veikėjams. Tačiau jis nesutiko su mumis kalbėtis. Pasakė turįs santykių su prokuratūra ir teigė atsakysiąs į klausimus raštu. Tačiau komisija iš esmės nutarė jam klausimų neužduoti, o tiesiog paprašyti parašyti atsiliepimą ir jame išdėstyti savo įsitikinimus", – teigė komisijos pirmininkas, Klaipėdos vicemeras Artūras Šulcas. 

Tai padaryti V. Titovas turėtų per 10 dienų. Gavusi tarybos nario atsiliepimą, jei neatsiras papildomų aplinkybių, rugpjūčio 24-ąją posėdžiausianti komisija pateiks galutines išvadas.

"Tačiau komisijos požiūriu, pakanka duomenų kreiptis į teismą, nes tik jis gali nuspręsti, V. Titovas sulaužė tarybos nario priesaiką, ar ne" – sakė vicemeras.

Pašnekovo žodžiais, V. Titovas turėtų paaiškinti komisijai ir visiems Lietuvos žmonėms, kodėl remiasi tik okupacinės valdžios sprendimais, o ne reabilitacijos dokumentais.

Lietuvos Aukščiausiasis Teismas 1991-ųjų kovo 19 dieną A. Ramanauską-Vanagą reabilitavo. Toks teismo sprendimas prilyginamas įstatymui.

Ar tarybos nario mandato netekimas V. Titovui užkirstų kelią dalyvauti kituose rinkimuose, A. Šulcas atsakyti negalėjo, esą tokio precedento Lietuvoje dar nėra buvę. 

Kaip ir praėjusį kartą, komisijos narių gretose nebuvo tik socialdemokratės Lilijos Petraitienės.

Komisijai pateikus išvadą, taryba turėtų spręsti dėl kreipimosi į Lietuvos vyriausiąjį administracinį teismą su prašymu pateikti nuomonę dėl tarybos nario priesaikos sulaužymo.

Jeigu šis teismas pateikia išvadą, kad savivaldybės tarybos narys sulaužė priesaiką, dviejų trečdalių visų tarybos narių balsų dauguma priėmus sprendimą V. Titovas netektų įgaliojimų.

Uostamiesčio politikai nusprendė inicijuoti V. Titovui įgaliojimų netekimo procedūrą, kai šis melagingai apkaltino partizanų vadą Adolfą Ramanauską-Vanagą nekaltų civilių žudymu.

Prokuratūra dėl V. Titovo pasisakymų yra pradėjusi ikiteisminį tyrimą. Pats politikas sako, jog kalbėdamas apie A. Ramanauską-Vanagą rėmėsi sovietų teismo duomenimis.

V. Titovo atžvilgiu pradėję ikiteisminį tyrimą dėl mirusiojo paniekinimo pareigūnai jo namuose ir kitose vietose atliko kratą.

Tyrimą atliekantis Klaipėdos apygardos prokuroras Simonas Genys dienraščiui aiškino, jog toks procesinis veiksmas buvo sankcionuotas teismo. Kratų reikėjo, kad tyrimas būtų atliktas visapusiškai.

Prokuroras prasitarė, kad šioje byloje svarbūs yra ir įtariamojo naršymo interneto platybėse niuansai, svarbios ir kompiuterinės laikmenos bei įvairūs dokumentai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

urboniene

urboniene portretas
tau vieno balkio kramej trūksta - susirūpink, kreipkis į medikus

jurate urboniene

jurate urboniene portretas
Tokius titovus reikėtų varyti iš Lietuvos, kad negadintų ,,oro''. Jų niekas nepakeis - tai rusų šnipai.

tai

tai portretas
Klumpakojui barškučiui turėtų būti gėdą ir ne tik už melą , bet ir gramatines klaidas.
VISI KOMENTARAI 107

Galerijos

Daugiau straipsnių