Quantcast

Klaipėdos uostas skelbs naują SGD krantinės stebėjimo konkursą

Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija artimiausiomis dienomis iš naujo skelbs suskystintų gamtinių dujų (SGD) terminalo krantinės statinio stabilumo stebėjimo 2015-2017 metais paslaugų pirkimo konkursą, kuris vasario 12 dieną buvo nutrauktas dalyviams pasiūlius per didelę kainą, rašo "Lietuvos žinios".

Konkurso komisijos pirmininkas, uosto infrastruktūros direktorius Algirdas Kamarauskas teigia, kad taip nutiko dėl per menkos mokslinių tyrimų teikėjų konkurencijos ir išskirtinio dėmesio strateginiam objektui.

"Dalyvavo dvi uoste gerai žinomos kompanijos, ne Pilypai iš kanapių. Bet mūsų supratimas apie kainą buvo vienas, rangovų - kitas. Nors pasiūlymai skyrėsi, manome, abu viršijo ribas. Ilgai svarstėme, kad gal mokslininkai stebės vienus metus, vėliau mes patys vykdysime įrangos priežiūrą, stebėjimus atliksime rečiau, gal darysime paprastus matavimus, jei matysime, kad statinio poslinkių nėra. Visus šiuos dalykus sudėsime į patikslintą techninę užduotį. Per uraganą "Feliksas" įsitikinome, kad krantinė atlaiko apkrovas, laivas "Independence" stovi saugiai ir stabiliai", -aiškino A.Kamarauskas.

Paklaustas, kokia yra ta protingos kainos riba, A.Kamarauskas aptakiai kalbėjo, kad uostas orientuojasi į vienos dienos laivo nuomos kainą. Per dieną už SGDlaivo nuomą "Klaipėdos nafta" moka maždaug 176 tūkst. eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jonas Lietuvis

Jonas Lietuvis portretas
Viena bobutė paskelbė kainą, laimėjo konkursą ir esant uraganui telefoniuką laiko po pagalve, nes griūnant krantinėms -tai vienintelė žinia nuo daviklių apie pavojų Klaipėdai. Ko gera čia reikia ne tik mokslininkų bet ir gaisrininkų ir armijos reagavimo.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių