Quantcast

Klaipėdos uostas pasiruošęs laivybos stabdynui

  • Teksto dydis:

Sinoptikams perspėjant, jog pirmadienį Lietuvoje labai sustiprės vėjas, kuris jūroje gali viršyti 30 metrų per sekundę, Klaipėdos uostas ruošiasi galimam laivybos stabdynui. Uosto atstovė sako, jog sekmadienį laivyba vyksta įprastai.

„Visi uosto naudotojai, agentai perspėti, uosto tarnybos pasirengusios galimam vėjo sustiprėjimui, o kaip žinia, esant 20 metrų per sekundę vėjui, laivai įvedami ir išvedami uosto kapitono leidimu. Dabar laivyba nėra sustabdyta“, - BNS sakė Klaipėdos jūrų uosto direkcijos atstovė ryšiams su visuomene Nijolė Dvarionaitė.

„Kol kas laivyba vyksta įprastai, vėjas nėra labai stiprus, gūsiai siekia 15-17 metrų per sekundę, bet naktį jo stiprumas gali viršyti jau 20 metrų per sekundę, o dieną gali pasiekti 28-32 metrų per sekundę“, - pridūrė ji.

Sinoptikas Vytautas Sakalauskas sako, jog sekmadienį stiprėjantis vėjas pirmadienį dar labiau sustiprės, o jūroje jis gali pasiekti iki 32 metrų per sekundę.

„Vakaruose jau stiprėja vėjas ir prie jūros jis jau pasiekė 15 metrų per sekundę ir toliau stiprės. (...) Rytoj rytą vakarų Lietuvoje kai kur iki 21-26 metrų per sekundę, o štai prie jūros - virš jūros jis turėtų įsismaginti iki 28-32 metrų per sekundę. Taigi, stipriausia vėjas turėtų būti virš jūros, o pakrantėje irgi 28 - kai kur 25 metrai per sekundę, taip, tai stiprus vėjas“, - LRT radijui sakė V.Sakalauskas.


Šiame straipsnyje: laivaiuostasKlaipėdaVėjas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Lulu

Lulu portretas
Beraščiai

Jo

Jo portretas
Ir dar viena klaida pačiame straipsnio pavadinme. CHA

Kaimo gazieta

Kaimo gazieta portretas
O ką reiškia tas užrašas po nuotrauka? Kaip tai susiję su galbūt būsimu stipresniu vėju? Maždaug nukopina BNS info ir prikala kažkokią foto iš V.Matučio straipsnio apie uosto plėtrą. Nifiga sebe, redagavimas!
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių