Quantcast

Klaipėdos universitetinėje ligoninėje – džiugios permainos

Klaipėdos universitetinėje ligoninėje po renovacijos oficialiai atidarytas akušerijos ginekologijos (2-asis) korpusas. Nuo šiol čia geriau jausis patys mažiausi ligoninės pacientai, jų mamos, darbo sąlygos pagerėjo ir medikams.

Korpuso atnaujinimo projektas buvo įgyvendintas bendradarbiaujant su Šveicarija, kuri ir skyrė didelę dalį permainoms reikiamų lėšų.

Oficialiai pasibaigusių remonto darbų sutartis su bendrove „Konsolė“ buvo pasirašyta 2014-ųjų pabaigoje.

Renovacija buvo paskirstyta į kelis etapus, jų metu medicininių paslaugų teikimas nebuvo sustabdytas.

Ligoninės vyriausiasis gydytojas Vinsas Janušonis pastebėjo, kad toks sprendimas buvo nemenkas iššūkis, tačiau su juo pavyko susidoroti sėkmingai. Anot jo, per visą renovacijos laikotarpį nebuvo sulaukta skundų.

„Dirbome kartu ir labai sėkmingai. Ne kartą dėkojau kolegoms ir statybininkams. Nepaisant visų niuansų, viskas vyko sklandžiai, visi etapai buvo pabaigti“, – teigė vyriausiasis gydytojas.

Renovacijos metu buvo pagerinta ligoninės korpuso šiluminė izoliacija – apšiltintos lauko sienos, stogas, perdangos, kurios ribojasi su išore, pakeisti langai, durys, įrengta esamos skylėtų keraminių plytų sienos fasadų apdaila.

Taip pat buvo rekonstruotos šildymo, vėdinimo ir kondicionavimo sistemos, modernizuotos vidaus elektros tiekimo, suspausto oro ir deguonies tiekimo sistemos. Įgyvendinant projektą gydytojai turėjo galimybę pakelti savo kvalifikaciją.

Vyriausiasis gydytojas pabrėžė, kad už kiek daugiau nei 1 mln. eurų nupirkta naujos ir modernios medicininės įrangos. Tarp gautų įrenginių – ir labai svarbus naujagimiams skirtas reanimobilis.

Atlikti darbai pagerino pačių mažiausių ligoninės pacientų bei jų mamų buvimo ligoninėje sąlygas, nauja technika leidžia užtikrinti aukščiausio lygio teikiamas medicinines paslaugas nėščiosioms, gimdyvėms ir jų mažyliams.

Renovacijos metu atnaujintas statinys pagerino ir kasdien čia plušančių medikų darbo sąlygas.

„Mes turime padaryti viską, kad į gyvenimą ateinantis žmogus pasaulį pasitiktų su šypsena“, – kalbėjo renginyje dalyvavęs Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas.

Korpuso atidarymo šventėje padėkų sulaukė ir ligoninės darbuotojai, prisidėję įgyvendinant šį projektą, – jiems įteikti padėkos raštai.

Medikus bei visą ligoninės bendruomenę sveikino renginyje dalyvavęs ir Ministro Pirmininko padėkos raštus prisidėjusiesiems įteikęs jo patarėjas Antanas Vinkus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių