Quantcast

Klaipėdos universitetas Vyriausybei ruošia ambicingą veiksmų planą

Savarankiškumo visomis išgalėmis siekiantis Klaipėdos universitetas iki vasario vidurio Vyriausybei turi pateikti strateginį veiksmų ir priemonių planą, kaip bus dirbama ateityje. Jį rengiant pagalbos ranką universitetui ištiesė ir miesto savivaldybė.

Klaipėdos meras Vytauto Grubliauskas trečiadienį susitiko su Klaipėdos universiteto rektoriumi Eimučiu Juzeliūnu aptarti dar pernai iš Švietimo ir mokslo ministerijos gautos užduoties ir jos terminų.

Maždaug po mėnesio šis planas turėtų pasiekti Švietimo ir mokslo ministeriją.

"Tai – pirmas rimtas egzaminas, kurį mes laikysime kartu su universitetu. Kelio atgal nėra, tik į priekį", – optimistiškai kalbėjo V. Grubliauskas.

Pašnekovo žodžiais tariant, Klaipėdos universitetas išlieka kaip savarankiška aukštoji mokykla, todėl iki vasario vidurio privalo Vyriausybei pateikti veiksmų planą, kaip bus įgyvendinta veiklos vizija.

Veiksmų plane aptariami stipendijų skyrimo klausimai ne tik nuo miesto, bet ir kitų Klaipėdos regiono savivaldybių, infrastruktūriniai sprendimai, bendradarbiaujant su kitomis švietimo įstaigomis, užsiminta ir apie būsto suteikimą perspektyviems arba Klaipėdoje vizituojantiems mokslininkams.

"Yra labai daug priemonių, kurios Vyriausybei turėtų būti įtikinamos. Faktas, kad savivalda ne tik žodžiais ar memorandumais, bet ir konkrečiais darbais yra pasiruošusi prisidėti. Šiai dienai apsispręsta, kad šiek tiek rizikinga kalbėti apie naujos bendradarbiavimo sutarties tarp Klaipėdos universiteto ir Klaipėdos savivaldybės rengimo. Šiuo metu galiojanti sutartis numato galimybę kasmet papildyti ją veiksmų planu, tuo ir pasinaudosime", – tikino V. Grubliauskas.

Kai tik planas bus suderintas su teisininkais, pasieks Vyriausybę.

"Tikiu, kad visi namų darbus spės padaryti laiku ir studentiškas paskutinės nakties sindromas nesuveiks. Dar labai svarbu, kad universiteto bendruomenė būtų informuojama apie tai, kas vyksta, kokių pokyčių laukti ir tikėtis. Informacijos stoka gimdo įvairias interpretacijas, kurios ne visada palankios pačiam universitetui", – samprotavo meras.



NAUJAUSI KOMENTARAI

MArijus

MArijus portretas
Grubliauskas Pjarinasi po Lietuvos Valstiečių ir Žaliųjų sąjungos projektų. Jis susitinka su Kažkuo, nors niekas jo nekvietė :D ir rašo straipsnį neva tai jis čia :D

Vienas

Vienas portretas
Iš straipsnelio matyt, kad plano nėra. :)

ale

ale portretas
Kam universitetui 20 buhalterių? Matyt pinigų tikrai yra...
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių