Quantcast

Klaipėdos universitetas laukia pirmakursių

Klaipėdos universiteto (KU) Studentų priėmimo skyriaus duomenimis, į universitetą šiemet susirinks beveik 1 400 pirmakursių. Iš jų daugiau kaip 750 – bakalauro studijų programų studentų, daugiau kaip 150 kolegijų absolventų, beveik 400 magistrantų ir daugiau nei 90 papildomųjų studijų magistro laipsniui siekti klausytojų.

Įstojusiųjų – mažiau

Šiemet daugiausia pirmo kurso bakalauro studentų rinksis Sveikatos mokslų, Socialinių mokslų ir Jūrų technikos fakultetuose.

Įstojusiųjų į KU skaičius, palyginti su 2013 metais, yra mažesnis nei praėjusiais. Pirmuoju pageidavimu universitetą šiais metais rinkosi daugiau kaip 1 200 stojančiųjų, tad, palyginti su 2013-aisiais, pageidavimų skaičius sumažėjo apie 11 procentų.

Tačiau, kaip teigė KU Studijų direkcijos direktorius doc. dr. Arvidas Masiulis, šiais metais į šalies aukštąsias mokyklas prašymus pateikė ir konkurse dalyvavo daugiau nei 33 tūkstančiai stojančiųjų, o tai yra 10 procentų mažiau, palyginti su praėjusiais metais.

Šiais metais į valstybės finansuojamas vietas per pagrindinį priėmimą KU pateko 206 būsimi studentai, kai 2013 metais jų skaičius siekė 303.

Situacija valstybės nefinansuojamose vietose nežymiai prastesnė nei pernai. Šiemet į valstybės nefinansuojamas vietas įstojo 421 studentai, o 2013-aisiais įstojusiųjų buvo 434.

Pasak A.Masiulio, paskutiniaisiais metais stojančiųjų skaičiai į visas aukštąsias mokyklas mažėja ir tokios tendencijos numatomos dar artimiausius penkerius ar šešerius metus.

Būsimųjų KU studentų skaičius dar pasipildė ir po papildomo priėmimo etapo.

Domina turizmas

Kiekvienais metais stojimų tendencijos ir populiariausios studijų kryptys bei specialybės keičiasi tik nežymiai.
Šiemet KU daugiausia populiarumo susilaukė socialinių mokslų studijų sritis. Aukštesnėje ar žemesnėje prioritetų lentelės vietoje norą studijuoti šios sferos dalykus išreiškė 47,6 proc. visų stojusiųjų.

Tarp labiausiai būsimų studentų dėmesį patraukusių specialybių, nurodytų pirmuoju prioriteto numeriu valstybės finansuojamoje vietoje, dominuoja rekreacijos ir turizmo specialybė – ją pasirinko 52 būsimieji studentai.
Šiek tiek nuo jos atsilieka kineziterapijos, anglų filologijos, žurnalistikos bei slaugos studijų programos.
Kiek žemiau šį kartą liko vadybos, ekonomikos bei psichologijos specialybės.

Iš LAMA BPO pateikto studentų paraiškų prioritetų lentelės sąrašo matyti, jog šį kartą mažiausiai dėmesio susilaukė menų krypties studijų programos bei technologijos mokslų studijų krypties inžinerinės specialybės.

A.Masiulis teigė, jog praktiškai visos aukštosios mokyklos gali nurodyti studijų programas, kurios stojančiųjų prašymuose minimos rečiau, todėl šiuo aspektu KU nėra išimtis.

„Tenka apgailestauti, kad šiais metais pakankamo stojančiųjų skaičiaus nesurinko kultūros ir medijų filosofijos, parodų ir renginių dizaino, religijos pedagogikos ir psichologijos, andragogikos, matematikos ir laivo inžinerijos studijų programos“, – teigė pašnekovas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių