Quantcast

Klaipėdos šokėjai garsina Lietuvą

Jaunieji Klaipėdos talentai toliau skina laurus užsienyje. Neseniai iš Olandijoje vykusio gatvės šokių čempionato "Dutch Open 2016" šokių studijos "Intrus" nariai grįžo su aštuoniais medaliais.

Olandijoje, Sittard mieste, visą savaitgalį šurmuliavęs prestižinis šokių turnyras sukvietė maždaug 1 700 dalyvių iš aštuonių pasaulio šalių. Jame dalyvavę lietuviai rungėsi ne tik su jaunaisiais, bet ir vyresniais šokėjais iš Olandijos, Vokietijos, Pietų Afrikos Respublikos, Danijos, Belgijos, Slovėnijos, Prancūzijos.

Jaunieji Klaipėdos vaikų laisvalaikio centro šokėjai dar kartą įrodė neturintys sau lygių. Prieš metus pasidabinę dviem medaliais – Edgaras Kerpė tąkart pelnė trečią vietą, "Intrus battles team" – pirmą – šiemet pelnė net aštuonis laimėjimus.

Čempionate dalyvavo 12 "Intrus" šokėjų. Šešiolikmetis E.Kerpė laimėjo visų trijų spalvų medalius, o prestižinėje hiphopo solo kategorijoje – pirmą vietą. Šokėjo vardas išgraviruotas ant milžiniškos taurės šalia kitų šios kategorijos laimėtojų.

Po ilgai kankinusių traumų kovingai į sceną sugrįžo kitas gatvės šokių asas – septyniolikmetis Armandas Vaičikauskas, kuris 2010-aisiais jau yra tapęs pirmuoju gatvės šokių pasaulio čempionu Lietuvos istorijoje. Jis "Ducth open" konkurse pasidabino sidabro medaliu.

"Tai fantastiškas lietuvių tandemas. Edgaras buvo pirmas, Armandas – antras. Apstulbę liko olandai, vokiečiai, pietų afrikiečiai, kurių atstovai taip pat šoko finale. Geresnio scenarijaus nė nebuvo galima įsivaizduoti", – savo auklėtinių sėkme džiaugėsi šokių studijos "Intrus" vadovas ir treneris Mindaugas Lekauskas.

Taip pat gerą formą pradeda demonstruoti E.Kerpės dueto partnerė Roberta Damašiūtė. Ji tapo solo suaugusių merginų kategorijos trečios vietos laimėtoja, o duetų rungtyje kartu su Edgaru pelnė bronzą.

Puikiai pasirodė ir mažieji šokėjai. Vaikų iki 12 metų kategorijoje Maksimas Borovec laimėjo antrą, o Danielius Sitnikovas – pirmą vietą. Goda Trivolaitė ir kylanti gatvės šokių žvaigždutė aštuonerių Samanta Berneckytė duetų rungtyje pasidabino bronzos medaliais.

"Samanta solo kategorijoje yra ketvirta. Ji ateityje taps tikru talentu", – pastebėjo M.Lekauskas.

Komandinėje "Battles team" rungtyje "Intrus" šokėjai E.Kerpė, A.Vaičikauskas ir R.Damašiūtė po atkaklios kovos finale nusileido Vokietijos komandai. Vaikų kategorijoje "Intrus Kids" komanda laimėjo antrą vietą.

Penkių dienų kelionėje šokėjai ne tik spėjo pademonstruoti savo sugebėjimus ant parketo, bet ir apžiūrėjo miestą, susipažino su savo konkurentais.

Gegužės 21–23 d. jaunieji "Intrus" talentai pasirodys ir šokių čempionate "Europos taurė" Vilniuje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių