Quantcast

Klaipėdos senamiestį užtvindė skautai

Šeštadienį Klaipėdoje sušaukta šalies skautų pavasarinė sueiga. Čia susirinko beveik du tūkstančiai šios organizacijos narių, kurie po mišių ir iškilmingos rikiuotės leidosi tvarkyti Kuršių nerijos apylinkių.

Lietuvos skautijos pavasario šventė „Senamiesčio jūrmylė“ skirta šv. Jurgiui – pasaulio skautų globėjui, kurio diena minima balandžio 23 dieną.

Klaipėdos apskrities dvasinis skautų globėjas kunigas Vilius Viktoravičius patikslino, kad į Klaipėdą susirinko 1713 skautų nuo 6 metų.

„Tai yra bendra pirma skautų sueiga šiais metais. Tokios šventės kasmet organizuojamos vis kitame mieste. Šią dieną mes pradėjome malda, mišiomis, po to buvo eisena ir iškilminga rikiuotė Teatro aikštėje. Tada skautai persikėlė į Smiltynę, kur atliko gerą darbą, tai yra prisidėjo prie visuotinės talkos „Darom“. Beje, skautai per dieną turi padaryti bent po vieną gerą darbą“, – pasakojo V.Viktoravičius.

Po pietų skautai grįžo iš Kuršių nerijos miško, kur senamiestyje dalyvavo orientaciniame žaidime. Jiems reikėjo atrasti mažosios architektūros elementus (Peliukus, Katiną, Kaminkrėtį), nusifotografuoti ir įkelti į feisbuką. Nugalėtojų laukia prizai, o visų – vakarienė ir šventinis koncertas Teatro aikštėje. Didžioji dalis skautų šiandien išvyks namo, kiti liks nakvoti.

Lietuvos skautija vienija apie 2 tūkst. narių. Tai pati skaitlingiausia šios organizacijos narė šalyje.


Šiame straipsnyje: skautai

NAUJAUSI KOMENTARAI

LRT

LRT portretas
Uztvinde KLOUNAI.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių