Quantcast

Klaipėdos rotušę bus siūloma perduoti savivaldybei

Turto bankas siūlys Vyriausybei svarstyti galimybę perduoti visas Klaipėdos rotušės patalpas miesto savivaldybei.

Šiuo metu savivaldybei priklauso apie pusė patalpų, likusi dalis – valstybei.

Ši galimybė pirmadienį aptarta su Klaipėdos meru Vytautu Grubliausku, BNS patvirtino laikinasis Turto banko vadovas Marius Kliokys.

„Situacija tokia, kad nemažai pastatų yra per pusę ar kitomis proporcijomis valdoma tiek savivaldybės, tiek Turto banko. Tad principinis sutarimas yra ieškoti galimybių, kad savivaldybei visiškai grįžtų rotušė, kaip yra Vilniuje ar Kaune, kartu nenuskriaudžiant tame pastate esančių biudžetinių įstaigų, ieškant galimybių jas perkelti į vieną pastatą“, – BNS sakė M. Kliokys.

Anot jo, radus tinkamas patalpas, sprendimus priimti bus siūloma Vyriausybės kanceliarijai bei Klaipėdos miesto savivaldybei.

Anot laikinojo Turto banko vadovo, aptarta ir Santuokų rūmų situacija, juos savivaldybė valdo patikėjimo teise – M. kliokys sako patikinęs, kad pastatas negalėtų būti panaudotas administracinėms funkcijoms, bet ar jis būtų visiškai perduotas savivaldybei, turėtų spręsti Vyriausybė.

Naujienų portalui ve.lt V. Grubliauskas dar negalėjo nurodyti, kokį pastatą būtų galima atiduoti valstybei mainais už rotušę, tačiau, anot jo, tokį turtą tikimasi rasti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių