Quantcast

Klaipėdos paplūdimiuose pradės dirbti gelbėtojai

Uostamiestyje skelbiama oficiali vasaros sezono pradžia – nuo penktadienio paplūdimiuose pradės dirbti ir saugumą užtikrinti gelbėtojai. Palangos pliažuose jie pradėjo budėti antradienį. Vienintelė Neringa skelbti oficialios vasaros sezono pradžios neskuba.

Šiemet startas ankstesnis

Oficiali vasaros sezono pradžia skelbiama savivaldybių administracijų direktorių įsakymais. Nuo šios datos paplūdimiuose pradeda budėti gelbėtojai.

Paprastai vasaros sezonas oficialiai uostamiestyje startuodavo birželio 1-ąją, tačiau šiemet apsispręsti jo pradžią paskelbti anksčiau. Tą nulėmė gamta.

„Orai atšilo, žmonių prie jūros daugybė, o gelbėtojų dar nėra. Negalime leisti, jog atsitiktų nelaimė, todėl ir sezoną skelbiam kur kas anksčiau. Geriau kelias lietingas dienas gelbėtojai jūrą stebės iš po stogo nei ten jų iš viso nebus iki birželio“, – tvirtino Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorius Saulius Budinas.

Šiemet poilsiautojų saugumą Smiltynės ir Melnragės–Girulių paplūdimiuose užtikrins 77 gelbėtojai. Tiek pat jų buvo ir praėjusiais metais. Gelbėtojai dirbs dviem pamainomis. Jie budės nuo 9 iki 21 val. Dirbs ir 12 bendrosios praktikos slaugytojų.

Surinkta pusė komandos. Atrinktiesiems jau buvo rengti mokymai. Gegužės pabaigoje laukia dar viena gelbėtojų atranka. Atkreipiamas dėmesys, kad gelbėtojai iš pradžių dirba ne visu pajėgumu.

Veiks tik gelbėtojų stotys. Tad kol kas užteks jau atrinktų gelbėtojų. Likę postai bus atidaryti nuo birželio 1 d.

Palangoje budės visą parą

Gelbėtojai darbą jau pradėjo Palangos paplūdimiuose. Pirmiausia jie pradėjo budėjimus centrinėje gelbėjimo stotyje. Iki pat rugsėjo 15 dienos jie Gelbėjimo stotyje budės visą parą.

„Oficialiai pradėjome budėjimą, pradėjo veikti ir trumpasis gelbėtojų pagalbos telefono numeris – 1509, kuriuo žmonės gali išsikviesti pagalbą“, – tvirtino Palangos gelbėtojų vadovas Jonas Pirožnikas.

Nuo birželio 1 d. gelbėtojai ims budėti ir Šventosios gelbėjimo stotyje bei visuose gelbėjimo postuose.

Jų kurorto paplūdimiuose įrengta 17. Pastarosiose bus budima iki rugsėjo 1 d. kasdien nuo 9 val. iki 20 val.

Šventosios gelbėjimo stotyje gelbėtojai budės visą parą.

Atranką surengė Vilniuje

Neringoje skelbti oficialios vasaros sezono pradžios neskubama. Tradiciškai gelbėtojai jos paplūdimiuose pradės darbuotis birželio 1 d.

Tokį įsakymą jau yra pasirašęs Neringos savivaldybės administracijos direktorius.

„Žmonių paplūdimiuose savaitgalį buvo daug, tačiau dauguma žmonių mėgaujasi tik saulės voniomis. Maudosi vos vienas kitas. Ir tai daugiausia tik pabraidžioja. Tad gelbėtojų būtinybės dar nėra“, – komentavo Neringos gelbėtojų vadovas Gintaras Kuprys.

Pasak jo, pasiruošimas vasaros sezonui vyksta sėkmingai. Baigiama atsirinkti gelbėtojus. Jų atranką neringiškiai surengė ir Vilniuje.

„Pas mus dirba žmonės iš visos Lietuvos. Surengėme atranką Vilniuje. Mums keliems ten paprasčiau nuvažiuoti nei atvykti visiems norintiems dirbti gelbėtojais. Šiemet norinčių dirbti buvo daugiau nei praėjusiais metais“, – tvirtino vadovas.

Neringos paplūdimiuose dirbs 42 gelbėtojai. Jie budės nuo 8 iki 20 val. Kaip ir Palangoje, taip ir Neringoje pliažuose nebudi medicinos darbuotojai. Klaipėda išliko vienintelė, kuri juos turi.

"Pas mus pirmąją pagalbą suteikia patys gelbėtojai, o taip kviečiame greitosios pagalbos medikus", – teigė vadovas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių