Quantcast

„Klaipėdos nafta“ investuoja į miesto ateitį

Uostamiesčio kultūros, sporto, švietimo bendruomenei pagalbos ranką tiesia socialiai atsakingos įmonės. Kuklias lėšas iš miesto biudžeto gaunančioms įstaigoms be tokios verslo atstovų paramos neretai tiesiog tektų spręsti išgyvenimo klausimus.

Gyvybiškai svarbios

Bendrovė "Klaipėdos nafta", jau daugelį metų nuosekliai mecenuojanti įvairius miesto renginius, įstaigas, šiemet skubos tvarka priėmė sprendimą skirti tradicinę paramą.

Taip įmonė atsiliepė į uostamiesčio studentų krepšinio komandos "Nafta–Universitetas" bei vaikų lopšelio-darželio "Giliukas" poreikius. Bendra paramos suma siekia 80 tūkst. litų.

Jau dvylika sezonų įmonės globojamiems sportininkams šiemet buvo skirta 60 tūkst. litų.

Kaip pripažino vienas šios komandos įkūrėjų Jonas Kuliešius, gautos lėšos tolesniam "Naftos–Universiteto" gyvavimui buvo gyvybiškai svarbios.

Visas jėgas skirs žaidimui

"Daugelį metų bendradarbiaujame su bendrove "Klaipėdos nafta", kuri niekada nėra mūsų apvylusi. Ir šįkart, susidūrę su finansinėmis problemomis, buvome išgirsti, jos buvo išspręstos labai operatyviai", – patikino J.Kuliešius.

Pašnekovas neneigė, jog sportininkams jau ilgą laiką vėlavo atlyginimai.

"Kiekvienas supranta, ką reiškia negauti atlygio už savo darbą. Juolab studentams – juk komanda atstovauja Klaipėdos universitetui, jaunuoliai ir mokosi, ir sportuoja. Iš kito šaltinio lėšų nesulaukėme, miestas iki šiol svarsto dėl paramos komandai", – kalbėjo "Naftos–Universiteto" atstovas.

p>Pašnekovas neneigė, jog jei ne "Klaipėdos naftos" parama, sunku prognozuoti, koks būtų buvęs apskritai komandos likimas. Pasak J.Kuliešiaus, dabar sportininkai galės atsikvėpti lengviau ir susikoncentruoti vien į žaidimą.

Galės džiaugtis jau vasarą

Ne vienerius metus bendrovė "Klaipėdos nafta" puolėja tradiciją globoti ir remti įstaigas, įsikūrusias jos kaimynystėje. Viena jų – ir Giruliuose veikiantis vaikų lopšelis-darželis "Giliukas".

"Mūsų bendradarbiavimas tęsiasi jau treti metai. Pirmaisiais metais, padedami "Klaipėdos naftos", įsigijome patiems mažiausiems vaikučiams skirtą lauko žaidimų aikštelę. Antraisiais metais už gautą paramą susiremontavome kūno kultūros salę, pasipildėme ją įrengimais", – vardijo įstaigos vedėja Marytė Savickienė.

Įstaigos vadovės teigimu, kadangi šiemet suplanuota įrengti kompleksinį sporto aikštyną lauke, norėjosi ir darbus užbaigti kuo anksčiau, kad "Giliuką" lankantys mažieji juo galėtų džiaugtis jau šią vasarą.

Be paramos neišsiverstų

M.Savickienė pasidžiaugė, kad "Klaipėdos naftos" dėka šį sumanymą pavyks įgyvendinti. Tikimasi, kad aikštynas bus baigtas iki birželio 25-osios.

"Kadangi vykdome sveikos gyvensenos programą, kompleksinis kūno kultūros, gimnastikos aikštynas, skirtas ikimokyklinukams, leis jiems būti aktyviems, lavinti visas fizines galias bei tikslingai leisti laiką gryname ore", – pasakojo pašnekovė.

Visą aikštyną sudarys penki įrenginiai – sportiniai kompleksai, skirti skirtingiems judesiams lavinti. Įranga – aukščiausios kokybės, maksimaliai saugi.

"Žinoma, įrengti aikštyną kainuos brangiau, nei 20 tūkst. litų, kuriuos mums skyrė "Klaipėdos nafta", pridėsime ir dalį savų lėšų, gaunamų iš 2 proc. gyventojų pajamų mokesčio. Tačiau mums tai be galo didelė ir svarbi parama. Kaip biudžetinė įstaiga negalėtume sau leisti papildomų išlaidų tokiems projektams", – pripažino "Giliuko" vadovė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių