Quantcast

Klaipėdos motociklininkams draudimo neatšaukė

Uostamiesčio motociklininkai jaučiais izoliuoti ir nori važiuoti Sportininkų gatve. Tokiam leidimui priešinasi šio rajono gyventojai. Piktinamasi metalinių žirgų skleidžiamu triukšmu ir tarša.

Prašo nustatyti laiką

Važiuoti Sportininkų, Malūnininkų, Viršutinės gatvėmis motociklininkams uždrausta pernai rugpjūtį. Toks sprendimas priimtas, atsižvelgiant į Prekybos uosto seniūnaičio Ruslano Schneiderat prašymą.

Dėl besivažinėjančių motociklininkų buvo surinkti parašai iš Sportininkų ir Pušyno gatvių gyventojų, kuriems trūko kantrybė.

Šį kartą į Saugaus eismo komisiją kreipėsi Klaipėdos miesto motociklininkų klubo „Chimeros“, kurių būstinė įkurta Viršutinėje gatvėje, atstovai.

Šie prašo palengvinti draudimą važinėti minėtomis gatvėmis – nustatyti, laiką, kada tai galima daryti.

„Jaučiamės izoliuoti. Motociklais negalima privažiuoti prie tam tikrų viešosios paskirties objektų: universiteto, stadiono, kitų, nors tai tokia pat transporto priemonė kaip ir kitos“, – tvirtino atstovas.

Jis atkreipė dėmesį, kad dabar motociklininkai šiame rajone gali važiuoti tik Stadiono gatve, kurios dalis yra žvyrkelis. Motociklų padangos yra pritaikytos važiuoti plentu. Jomis važiuoti žvyrkeliu nesaugu.

„Motociklininkai yra ignoruojami. Negalima jiems visiškai uždrausti įvažiuoti į rajoną. Gyventojai piktinasi triukšmu, tačiau yra reikalavimai, koks jis turi būti. Tai įvertinama vykdant techninę apžiūra. Triukšmą skleidžia ir autobusai, ir geležinkelis, ir uostas. Tada reikėtų uždrausti viską“, – dėstė atstovas.

Piktinosi triukšmu ir tarša

Ginti savo interesų į posėdį atėjo ir vadinamojo Sportininkų rajono gyventojai. Gyventojai piktinosi, kad norima atšaukti draudimą ir tvirtino, nesuprantantys, kodėl riekia grįžti prie šio klausimo.

„Nors ženklai ir buvo pastatyti, motociklininkai jų nepaisė. Tai ne tie žmonės, su kuriais galima bendrauti ar tartis. Kenčiame nuo triukšmo. Pavažiuojant motociklams, langai dreba, vaikai iš miego pašoka, senyvo amžiaus žmonės geria vaistus. Laksto visi kaip be galvos“, – piktinosi gyventojai.

Klaipėdiečiai teigė, kad kenčia ir nuo uosto, geležinkelio triukšmo. Tačiau dėl jo nesiskundžia, nes tai duoda naudos miestui, o motociklai – pramoga.

„Neasfaltuotos gatvės yra nedidelė atkarpa. Lai patys ją susitvarko. Kodėl tai turi būti daroma už mūsų, gyventojų, pinigus“, – dėstė gyventojai.

Taip pat jie skundėsi, kad policija nekontroliuoja, ar motociklininkai paiso ženklų.

Klaipėdos kelių policijos biuro viršininkas Ramūnas Šideikis tvirtino, kad kontrolė yra tokia, kokia yra. Trūksta pajėgų nuolat budėti vienoje ar kitoje gatvėje.

„Kiek sugebame, tiek reaguojame. Patys gyventojai turėtų padėti ir fiksuoti pažeidėjus. Prie kiekvieno motociklininko ar pažeidėjo negalime pastatyti po policininką“, – pabrėžė viršininkas.

Komisiją sprendimą atidėjo

Komisijos narių nuomonės, ar leisti motociklininkams važiuoti Sportininkų ir kitomis rajono gatvėmis, išsiskyrė. Vieni siūlė suteikti tokią teisę tam tikromis valandomis: nuo 9 iki 21, nuo 7 iki 19 val., nuo 10 iki 22 valandos. Kiti tvirtino, kad nieko keisti nereikia.

„Per trejus metus motociklininkams suteikėme daug laisvės mieste. Jie gali važiuoti Manto, Tiltų gatvėmis, kas buvo draudžiama. Šiuo atveju reikia įvertinti, kas svarbiau pramoga ar gyvenimas. Atsakyčiau, kad gyvenimas ir palaikyčiau gyventojų prašymą“, – tvirtino vicemeras Artūras Šulcas.

Tarybos narys Vidmantas Plečkaitis tvirtino, kad šiuo atveju nemato jokios problemos.

„Jei motociklininkai žvyrkeliu važiuos nedideliu greičiu, tikrai jokio pavojaus nebus. O prie visuomeninės paskirties objektų galima patekti ir šalutinėmis gatvėmis“, – teigė politikas.

Motociklininkai tvirtino, jog tokios galimybės nėra.

Komisija nusprendė atidėti šį klausimą, nes reikia geriau išanalizuoti situaciją, įvertinti galimybes išasfaltuoti dalį Stadiono gatvės. Motociklininkams jie patarė bandyti bendrauti su gyventojais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

alioxa

alioxa portretas
Komisijai vietoje reik4tų įvertinti stadiojo gatvėsbūklę. vienos duobės, Parvažavus transporto priemonei per dulkių kamolį ir namų nesimato. Pirma kelią sutrakykit

alioxa

alioxa portretas
Komisijai vietoje reik4tų įvertinti stadiojo gatvėsbūklę. vienos duobės, Parvažavus transporto priemonei per dulkių kamolį ir namų nesimato. Pirma kelią sutrakykit

mmm

mmm portretas
Pas juos ten duslintuvai perdaryti,kad padydinti variklio galinguma,del to ir garsas padideja kelis kartus.Aisku kad zmones bus nepatenkinti.Juk automobiliu vairuotojai to nedaro.
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių