Quantcast

Klaipėdos miestui – apžvalgos ratas

Danės skvere ateityje gali atsirasti apžvalgos ratas, savo dydžiu pralenksiantis dvylikos aukštų namą. Jau ieškoma norinčiųjų organizuoti tokią pramogą. Viliamasi, kad tokių atsiras, o objektas veiks ne tik vasarą.

Sulaukė pasiūlymo

Pasak Klaipėdos savivaldybės Licencijų, leidimų ir vartotojų teisių apsaugos skyriaus vedėjos Jolantos Uptienės, mintis istorinėje miesto dalyje pastatyti apžvalgos ratą kilo sulaukus tokio pasiūlymo iš užsienio kompanijos. Ši buvo nurodžiusi ir vietas, kur planuotų organizuoti pramogą.

Pastatyti įrenginį kompanija norėjo Kultūros paveldo departamento saugomoje teritorijoje – šalia Žvejų gatvės Karlskronos aikštėje.

„Dėl pasiūlytų vietų konsultavomės su savivaldybės kultūros paveldo specialistais. Šie patikino, kad minėtose erdvėse apžvalgos rato niekas neleis statyti. Juolab kad Karlskronos aikštė neseniai buvo suremontuota“, – pasakojo vedėja.

Tačiau pati idėja – įrengti apžvalgos ratą – miesto valdžios atstovus sudomino. Į pagalbą pasitelkus savivaldybės architektus, žemėtvarkininkus, pradėta analizuoti, kur būtų galima pastatyti įrenginį. Pasiūlyta apžvalgos ratą įrengti Danės skvere, šalia žaidimų aikštelės.

Uostamiesčio savivaldybė jau ieško kompanijos, kuri galėtų teikti tokią paslaugą. Paskelbtas konkursas. Dabar susidomėjusieji gali pasiimti konkurso nuostatus. Tai bus galima padaryti iki vasario 19 d. 12 val. Pasiūlymai bus priimami nuo vasario 24 iki kovo 25 d.

Pirmas konkurso organizavimo komisijos posėdis vyks balandžio 6-ąją. Tada bus atplėšti vokai su pasiūlymais, jie analizuojami ir vertinami.

Investicijos – didelės

Su konkurso laimėtoju sutartis būtų pasirašoma penkeriems metams. Pasibaigus šiam terminui, numatyta galimybė ją pratęsti dar tokiam pat laikui. Tai įvykdoma, jei laimėtojas laikosi sutarties sąlygų.

Šios paslaugos teikėjui keliami griežti reikalavimai. Įmonė turi turėti teisę teikti tokias paslaugas. Norima, kad ji būtų sukaupusi dvejų metų panašaus darbo patirtį.

Nurodoma, kad apžvalgos ratas negali būti žemesnis nei 38 metrų. Skaičiuojama, kad investicijų dydis siekia nuo 1,5 mln. eurų.

Konkurso nuostatuose nurodyta, kad pramoginis įrenginys veiktų nuo gegužės 1 iki rugsėjo 30 d. Privalumas – objekto pritaikymas veiklai ne tik šiltuoju metu.

Konkurso metu bus vertinamas investicijų dydis, apžvalgos rato įrengimo terminas, įrenginio vizualizacija, jo pritaikymas ir paslaugų poreikis ne šiltuoju metu. Nugalėtoju bus paskelbtas daugiausia balų surinkęs dalyvis.

Matysis ir jūra

J.Uptienės teigimu, norima pasižiūrėti, ar atsiras pageidaujančiųjų teikti tokią paslaugą.

„Tikimės, kad jų bus. Norime, kad miesto centre būtų kuo daugiau pramogų, tačiau investicijos šiuo atveju yra didelės. Ratas turėtų būti rimtas, o ne kažkoks žaislinis. Būtų gerai, jei įrenginio kabinos būtų uždaros, tada jis galėtų veikti visus metus“, – sakė vedėja.

Anot jos, galvojant apie apžvalgos rato įrengimą, įvertinama ir ateitis: Jono kalnelio, Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro atnaujinimas, Bastiono tiltas, laikinojo tiltelio įrengimas.

„Vaizdas turėtų būti gražus. Matysis ir pati jūra“, – tvirtino vedėja.



NAUJAUSI KOMENTARAI

darius

darius portretas
Tai, kad ant muzikinio, ne ka zemesnio pagal auksti, po atnaujinimo berods yra numatyta apzvalgos aikstele, kam tada tas ratas.

vytautas

vytautas portretas
Kad kuo auksciau matytusi parinkta manomai zemiausia viata Mieste.

skurdukai

skurdukai portretas
Ot stebuklai... Prieš 50 metų sukome Parko "Velnio rate", na gal ne šildomose kabinose, bet buvo smagu. Tai koks čia Klaipėdos išskirtinumas? Kad baisiaisiais Taikos pr., Danės gatvės daugiabučiais pasigėrėt ? Ši tiek metų praėjo, galvokit ir griaukit, nes juose joks jaunas žmogus nebegyvens, tik socialiai remtini varguoliai. Daugiabučių renovacijos mastais atsiliekame šalyje, miestui trūksta medžių, krūmų, o jiems prireikė tai rūmų, tai viešbučių, tai "pagerinto" "Velnio rato"...
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių