Quantcast

Klaipėdos miestas ruošiasi Jūros šventei

Po gerų dviejų savaičių įvyksianti Jūros šventė į Klaipėdą pritrauks tūkstančius lankytojų iš visos Lietuvos. Tam, kad nekiltų jokių nesusipratimų, miesto vadovai jau dabar suka galvas, kaip tinkamai užtikrinti viešąją tvarką ir švarą.

Įvairių institucijų atstovai ir jūrinės fiestos organizatoriai – viešoji įstaiga "Klaipėdos šventės" – aptarė jų laukiančius iššūkius.

Siekiama, kad liepos 27–29 d. laukiančių pagrindinių renginių metu netrūktų nei tualetų, nei tvarką prižiūrinčių pareigūnų.

"Nutarėme, kokia bus šventė, tai yra saugumo priemones, eismo uždarymo ir tilto pakėlimo klausimus. Dabar iš esmės beliko viską sudėti ant popieriaus. Žiūrėsime, gal dar kokį kartą reikės visiems susirinkti", – po pasitarimo apibendrino Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Olegas Mariničius.

Jis patikino, kad Pilies tiltas šventės metu dažniau, nei numatyta grafike, kilnojamas nebus. Išskyrus vieną vakarą, tai yra penktadienį, liepos 27-ąją, 19.45 val., kai įplauks Dangės flotilė.

Šventės dienomis intensyviau dirbs Viešosios tvarkos, Miesto tvarkymo skyrių, policijos, gaisrinės atstovai.

"Šventės gražios, bet pasitarimai – dalykiški. Miesto tvarkymo skyriui teks nemenka užduotis aprūpinti miestą tualetais ir konteineriais, kad jų netrūktų", – sakė O.Mariničius.

Taip pat nutarta rečiau, nei per ankstesnes šventes, sukioti tiltelį, kad nesusidarytų didelių spūsčių. Laukia ir eismo pokyčių, apie kuriuos miestiečiai bus informuojami kiek vėliau.

Be to, visas tris Jūros šventės dienas miesto autobusai keleivius veš nemokamai.

Tikimasi, kad nieko nekainuojančios kelionės paskatins žmones persėsti iš automobilių į viešąjį transportą. Taip bus išvengta ir spūsčių, ir chaotiško mašinų statymo.

59-oji Jūros šventė vyks paskutinį liepos savaitgalį. Šiųmetei fiestai tradiciškai startą duos iškilmingos jūrinių organizacijų eitynės su maždaug 7 tūkst. dalyvių.

Paradas, kaip ir pernai, startuos J.Janonio gatvėje. Toliau dalyviai eis Herkaus Manto, Naujojo Sodo, Naująja Uosto, Pilies gatvėmis ir pasieks Kruizinių laivų terminalą. Eitynių dalyvių pristatymas numatytas už Pilies tilto.

Visos Jūros šventės kulminacija turėtų tapti Andriaus Mamontovo koncertas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

klp. nuvilta ir svečiai kitais metais neskubės

klp. nuvilta ir svečiai kitais metais neskubės portretas
prastai ruošėsi.nebuvo jūros šventės šiemet. ir jei tai repeticija - ji prasta, paradas kaip išsikvėpusi gegužės 1 eisena miestas nepapuoštas. koncertų įvairovės irgi nebuvo. kur iššvaistė pinigus nematyti. tiesiog turgų padarė.ir taip uostamiestyje neturim kur pasižmonėti, tai dar iš jūros šventės parodiją padarė. gėda rengėjams

To - MK

To - MK portretas
Nuo tokio paties liurbio girdim ir nepykstam!

Mk

Mk portretas
Kiek daug negatyviu zmoniu tai ir gerai,kad isvaziuoja liurbiai per juros svente
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių