Quantcast

Klaipėdos kapines saugos užkardai

Prie Lėbartų ir Joniškės kapinių vartų sumontuoti užkardai. Siekiama, kad į amžino poilsio vietą neįvažiuotų visi norintieji ir ši netaptų autostrada. Prie Joniškės kapinių vartų bus įrengta ir vaizdo stebėjimo kamerų.

Automatiniai užkardai prie kapinių vartų vairuotojus pasitinka jau savaitę. Kol šis turtas dar nebuvo perduotas savivaldybei, įrenginiai buvo išbandomi.

Klaipėdos savivaldybės Miesto ūkio departamento direktorius Liudvikas Dūda pasakojo, kad užkardai laikomi nuleisti. Juos valdančius pultelius turi sargai.

"Pamatę, kad atvažiavo automobilis, šie turi išeiti, patikrinti, ar transporto priemonė gali įvažiuoti ir į kapines. Jei vairuotojas turi tam teisę, tada užkardas pakeliamas. Užtvaras padės, kad ratuotieji nepatektų į kapinių teritoriją nepastebėti", – tvirtino vadovas.

L.Dūda taip pat atkreipė dėmesį, kad privažiavus mašinai vartus atidaryti ir uždaryti sargams būdavo sudėtinga. Sumontavus užkardus, viskas bus paprasčiau.

Į Klaipėdos kapinių teritoriją įvažiuoti turi teisę įneįgalieji bei juos vežantys žmonės, laidotuvių procesijos, amžino poilsio vietas prižiūrinčios įmonės, su kuriomis savivaldybė sudariusi sutartis.

Taip pat žmonės ar pasamdytos įmonės, kurie iš pagrindų tvarko kapavietes. Tam reikia užpildyti prašymą. Į kapines leidžiama įvažiuoti ir tiems, kurie keičia žemes, pila skaldelę.

"Jei tikrai reikia, įvažiuoti į kapines automobiliu nedraudžiame. Svarbiausia, kad šioje vietoje būtų riedama ramiai, be greičio. Kapinės yra mūsų visų, tad visi jas ir prižiūrėkime", – komentavo Klaipėdos savivaldybės Kapinių priežiūros skyriaus vedėja Zina Stankienė.

Pasak jos, per savaitę pasipiktinimo iš lankytojų dėl užtvarų nesulaukta.

"Visi supranta. Atvažiuoja, sustoja prie užkardo, ateina sargas, pasižiūri ir įleidžia į kapines, jei žmonės tam turi teisę. Sargams nebereikia bėgti paskui mašinas ir gaudyti. Užtvarai sudrausmina vairuotojus", – pasakojo vedėja.

Pakeista ir Joniškės vartų metalinė dalis. Prie jų atsiras ir vaizdo stebėjimo kamerų.

"Sargai – irgi žmonės. Jie klysta. Įrengsime vaizdo stebėjimo kamerą ir matysime, kas įvažiuoja į kapines. Įrašai pradės spręsti ir konfliktines situacijas. Bus didesnė kontrolė", – pabrėžė L.Dūda.



NAUJAUSI KOMENTARAI

invalidai

invalidai portretas
Visur pilna tu invalidu. Su BMW X5, Audi Q5 ir Range Rover...

pritariu

pritariu  portretas
Joniškės kapinių sargai labai mandagūs ir malonūs . Šaunu , nes dirba atsakingai .

xx

xx portretas
kaip lebartu sargai dabar eurukus rinks? gaus kameras nusukti i sona :)
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių