Quantcast

Vietų trūksta tik patiems mažiausiems

Šiemet uostamiesčio darželiuose liko laisvų vietų, tačiau jų stinga lopšelių grupėse. Pastebima, kad klaipėdiečiai į ugdymo įstaigas pageidauja leisti jaunesnius nei anksčiau vaikučius. Žadama ieškoti būdų, kaip spręsti vietų trūkumo lopšeliuose problemą.

Laisva – ne visur

Uostamiesčio savivaldybės specialistai tvirtina, kad šiemet situacija Klaipėdos darželiuose pasikeitė į gerąją pusę.

Klaipėdos savivaldybės Ugdymo ir kultūros departamento direktorė Nijolė Laužikienė teigė, kad šiuo metu miesto darželių grupėse, skirtose vaikams nuo 3 iki 7 metų, dar yra likę apie 190 laisvų vietų.

Tad tokio amžiaus vaikus auginantys klaipėdiečiai gali kreiptis į savivaldybę ir gauti vietą darželyje savo atžalai.

Vis dėlto Klaipėdos savivaldybės Švietimo skyriaus vedėja Laima Prižgintienė pabrėžė, kad ne visose įstaigose situacija tokia puiki.

„Turime tokių, kuriose nėra nė vienos laisvos vietos. Jų suskaičiuota nemažai – daugiau nei 30. Yra tokių įstaigų, kurios gali priimti po vieną vaiką pagal tam tikras amžiaus grupes“, – dėstė L.Prižgintienė.

Laisvų vietų skaičių taip pat lemia pasiskirstymas pagal kalbas, mikrorajonus ir kitos priežastys.

Visą informaciją apie miesto darželiuose esančias vietas klaipėdiečiai gali rasti elektroninėje sistemoje.

Praėjusiais metais vietų darželiuose negavo apie 220 vaikų, tiesa, šio skaičiaus nesudaro patys mažiausieji.

Daugiau lopšelinukų

Dar viena gera naujiena darželinukams bei jų tėvams – nuo rugsėjo po rekonstrukcijos ir plėtros darbų duris atvers lopšelis-darželis „Puriena“, kuriame papildomai atidaromos devynios grupės.

Nors vietų darželiuose trūkumo jau nejaučiama, tačiau savivaldybės atstovai teigia pastebėję kitą problemą – padidėjusį ugdymo vietų lopšelio grupėse poreikį.

„Šiais metais susidūrėme su nauju iššūkiu. Tėvai ėmė pageidauti, kad vaikai pradėtų lankyti ugdymo įstaigą nuo ankstyvesnio amžiaus – 1–2 metų. Anksčiau tokio didžiulio antplūdžio neturėjome, tačiau, matyt, esant tokiai ekonominei situacijai, tėvai nori greičiau grįžti į darbus ir atiduoti vaikus ugdymo įstaigoms“, – dėstė N.Laužikienė.

Departamento direktorės teigimu, grupėse vaikams nuo 2 iki 3 metų vietų poreikio miestas patenkinti negali, nors šiemet jau atidarė septynias naujas lopšelio grupes, duris atvers ir dar trys papildomos.

Teigiama, kad vietos lopšelio grupėse laukia apie 119 mažųjų klaipėdiečių.

Ieškos išeičių

N.Laužikienės teigimu, vertinant tai, kad darželiuose yra apie 190 laisvų vietų, miestas turėtų patenkinti pastarųjų poreikį, tačiau tik steigiant mišrias grupes.

Vaikų ugdymo mišriose grupėse klausimas dar svarstomas. Kaip vienas galimų sprendimo būdų, siekiant priimti daugiau lopšelinukų, įvardijamas didesnių grupių formavimas, tačiau prieš tai dar reikės įvertinti, ar tai įmanoma padaryti.

Taip pat ketinama išanalizuoti, kiek patiems mažiausiems ugdymo įstaigų lankytojams būtų galima įkurti grupių kitąmet.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Mama

Mama portretas
Pritariu, misrios grupes ne iseitis. O problema is dalies susidaro, nes lopselinuku priemimas vyksta nuo rugsejo 1d. Tai tuos, kas gime ziema, tenka leisti 1,5 metuku, arba laukti 2,5. Va cia tai nesamone

Anonimas

Anonimas portretas
Na nemanau, kad geriausias sprendimas, mišrios grupės, mažiukai bus atstumti didesnių vaikų, su jais nenores draugauti, mažylis prades jaustis blogai ir nenores eiti i darželi. Vaikai geriau jaučiasi iradapruojasi budami vieno amžiaus grupeje.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių