Quantcast

Klaipėdos autobusų parke – atnaujinimo darbai

Pastaraisiais metais naujais miesto autobusais ir modernia autobusų stotimi keleivius nudžiuginusi bendrovė Klaipėdos autobusų parkas ėmėsi rekonstrukcijos darbų savame kieme. Jau šių metų vasarą parko darbuotojai pertraukėles leis naujutėlaičiuose poilsio kambariuose.

Pastaraisiais metais naujais miesto autobusais ir modernia autobusų stotimi keleivius nudžiuginusi bendrovė Klaipėdos autobusų parkas ėmėsi rekonstrukcijos darbų savame kieme. Jau šių metų vasarą parko darbuotojai pertraukėles leis naujutėlaičiuose poilsio kambariuose.

Be remonto – 60 metų

Klaipėdos autobusų parko gamybinėje teritorijoje Garažų gatvėje jau kurį laiką triūsia statybininkai. Praėjusių metų pabaigoje pradėtas administracinio pastato atnaujinimas.

„Tradiciškai mūsų didžiausios investicijos yra nukreipiamos autobusams atnaujinti. Keleivių reikalavimai patogumui, aptarnavimo kokybei vis kyla. Tad pirmiausia perkame techniką, o mūsų darbuotojų buities sąlygos, deja, nesikeitė jau kelis dešimtmečius. Tačiau norint veikti sėkmingai, reikia turėti ne tik geras darbo priemones, bet ir sudaryti orias darbo sąlygas žmonėms“, – kalbėjo bendrovės Klaipėdos autobusų parko generalinė direktorė Jelizaveta Daugininkienė.

Pasak pašnekovės, bendrovei priklausančios gamybinės patalpos – diagnostikos padalinys, autobusų ir sunkvežimių plovykla – buvo modernizuotos ir atnaujintos jau prieš keletą metų.

Dabar remontuojami darbuotojų poilsio kambariai ir rūbinės, o po to bus tvarkomos likusios administracinės patalpos, kur ketinama įrengti ir šiuolaikinius standartus atitinkančią konferencijų salę, skirtą darbuotojų mokymams, susirinkimams.

Grafiko laikosi

Pastato renovacijos projektas buvo parengtas prieš penkerius metus, tačiau įgyvendinti jį trukdė įvairios priežastys – iš pradžių finansai buvo nukreipti į statomą naują Klaipėdos autobusų stotį, vėliau atslinko 2008 m. krizė ir mokesčių reformos, kurios visos Lietuvos vežėjus įstūmė į finansinę duobę.

„Ilgai ruošėmės, bet dabar jau niekas neturėtų sutrukdyti. Pastatas labai senas, net senesnis nei mūsų įmonė. Todėl pradėjus remontą atsiranda netikėtumų, kurių tiesiog buvo neįmanoma numatyti ruošiant projektą. Bet iš esmės viskas vyksta pagal numatytą grafiką“, – sakė J.Daugininkienė.

Pabaiga – šią vasarą

Rekonstrukcijos metu pastatas bus apšiltintas, pakeistas stogas, pertvarkytos vidaus patalpos. Sąlygos pasikeis visiems darbuotojams. Vairuotojai ir dirbtuvių meistrai galės patogiai atsipūsti darbo pertraukų metu, visiems bus sudarytos galimybės virtuvėlėse pasišildyti maistą, papietauti.

„Svarbu ne tik darbuotojų komfortas, o ir mūsų bendrovės indėlis į miesto gerovę. Esame miesto savivaldybės valdoma įmonė ir sukurdami pridėtinę vertę darome turtingesnį ir gražesnį savo miestą“, – aiškino pašnekovė.

Autobusų parko administracinio pastato rekonstrukcija bus baigta šią vasarą. Preliminariai visi darbai kainuos apie 580 tūkst. eurų, juos bendrovė skolinasi iš banko.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ddd

ddd portretas
Autobusai nauji,grazus,tvarkingi,bet kai kurie vairuotojai atrodo labai nekaip. Suprantu,kad frako cia nereikia,bet tvarkingai apsirengti-butina,nes vezate zmones.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių