Quantcast

Klaipėdoje vyks karinės pratybos

  • Teksto dydis:

Balandžio 16-20 dienomis Klaipėdos mieste ir rajone vyks Lietuvos kariuomenės Motorizuotosios pėstininkų brigados ,,Žemaitija‘‘ pratybos ,,Narsus grifonas-2018‘‘.

Lietuvos kariuomenės Motorizuotoji pėstininkų brigada ,,Žemaitija‘‘ organizuoja lauko taktines pratybas ,,Narsus grifonas-2018‘‘, kurių pagrindinis tikslas – įvertinti LDK Butigeidžio dragūnų bataliono nuolatinės privalomosios pradinės karo tarnybos karių įgytą karinį parengtumą per 9 tarnybos mėnesius. Pratybose dalyvaus daugiau nei 800 karių iš MPB ,,Žemaitija‘‘ štabo, LDK Butigeidžio dragūnų, Juozo Vitkaus inžinerijos batalionų, Dr. J. Basanavičiaus Karo medicinos tarnybos ir Karo policijos.

Brg. gen. Motiejaus Pečiulionio artilerijos bataliono kariai imituodami artilerinę paramą rems vienetus. Kęstučio motorizuotojo pėstininkų bataliono kariai pratybose dalyvaus pasitelkę modernią kompiuterinę konfliktų ir taktinių situacijų simuliacijos sistemą JCATS (ang. Joint Conflict And Tactical Simulation), ir taip rems Dragūnų bataliono karius veikiančius ant žemės Klaipėdoje ir jos prieigose.

Pratybų metu bus naudojamas karinis transportas – sunkvežimiai ir vikšrinės pėstininkų kovos mašinos. Taip pat bus naudojama imitacija ir pirotechninės mūšio imitavimo priemonės, kurios sudarys sąlygas treniruotis  pagal šiuolaikinių karinių konfliktų pobūdį.

Šios pratybos išsiskiria tuo, kad kariai veiks civilinėse teritorijose: Klaipėdos mieste bei rajone (Giruliai, Dituva, Dirvupiai, Priekulė). Vietiniai gyventojai galės iš arti stebėti kaip kariai treniruojasi tankiai apgyvendintose vietovėse.

Organizatoriai gyventojų prašo nesibaiminti, apie vykstančias pratybas piliečiai bus informuoti per gyventojų perspėjimo ir informavimo sistemą mobiliaisiais telefonais. Informaciją apie vyksiančias pratybas galima rasti oficialiame MPB „Žemaitija“ feisbuko puslapyje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tiesiog stebiuosi

tiesiog stebiuosi portretas
kiek daug lietuvos kaimo atmatų, vaidinančių patriotus pastoviai išsividurioja komentaruose. Kuo biauriau išvemsi iš savęs, tuo didesnis patriotas. visiems jums , apgailėtinos klumpės galiu pasakyti, kad kariai neturi teisės kelti ranką prieš civilį, civilius reikalus tvarko policija. jeigu čia pasirodymas, šou, o panašu kad taip ir buvo, sprendžiant iš antikvarinės technikos, tai valio paplojom ir skirstomes.

aldona

aldona portretas
galėtumėt pasidžiaugti už vaikinus ,kad atitarnavo ir palaikyti juos one burnotis

iš kokio muziejaus

iš kokio muziejaus portretas
ištraukėt? ar visos telegos kuriasi? :)
VISI KOMENTARAI 42

Galerijos

Daugiau straipsnių