Quantcast

Klaipėdoje svarstoma, kaip Tiltų gatvę ateityje pritaikyti pėstiesiems

  • Teksto dydis:

2018 metų pabaigoje pastačius tiltą per Danę juo transporto priemonės galės pervažiuoti miestą, neužsukdamos į senamiestį, todėl Tiltų gatvę bus galima atiduoti pėstiesiems. Kaip rašo delfi.lt, vienas iš galimų gatvės pritaikymo variantų – uždengti ją stogu.

„2018 metai netruks ateiti, todėl jau dabar reikia pradėti diskutuoti, kaip Tiltų gatvę pritaikyti pėstiesiems, nes ją palikti tokią, kokia yra dabar, tikrai nėra prasminga“, – teigė Klaipėdos mero patarėjas Simonas Gentvilas.

Viena vizijų, kaip Tiltų gatve paversti kuo patrauklesne pėstiesiems yra uždengti ją stikliniu gaubtu ir paversti malonia erdve visais metų laikais.

Klaipėdos verslininkų senamiesčio sąjungos prezidentė Reda Rimšaitė-Kovalenko teigia, kad tokia idėja skamba utopiškai, bet yra diskutuotina.

„Mes turime jūrą ir prie jos galime pasivaikščioti. Klaipėdos senamiestis nėra ta vieta, kuri tiktų pasivaikščiojimams, nes ji gana mažas, be to, ir žiūrėti nėra labai daug ką. O per kelerius metus naujų architektūrinių stebuklų niekas nepastatys. Todėl tikrai pritariu, kad dabar pats laikas diskutuoti apie tai, kaip turėtų atrodyti Tiltų gatvė po trejų ar ketverių metų“, – dėstė R. Rimšaitė-Kovalenko.

Vis dėlto, pasak jos, uostamiesčio senamiestį išgelbės ne stogas, o jo aura, unikalios parduotuvėlės, kavinukės, kitos pramogų ir paslaugų vietos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vuo

Vuo  portretas
ale kuokia graŽi musu Klaipieda.Iž kažkur atsirades kažkuoks Petriks pradejo gera fotografuoti.Linkejima..
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių