Quantcast

Klaipėdoje pirmą kartą surengta Mamų fiesta

Uostamiesčio būsimos ir esamos mamytės šeštadienio rytą leido aktyviai. Nuo 11 val. Danės skvere vyko speciali mankšta nėščiosioms ir mamoms su vežimėliais. Užsiėmimus vedė ir gerą nuotaiką sukūrė profesionalios trenerės.

Klaipėdos miesto visuomenės sveikatos biuro specialistai visas Lietuvos mamas pirmą kartą pakvietė į Mamų fiestą. Danės skvere buvo atliekama nėščiųjų mankšta, taip pat mankšta su kūdikių vežimėliais, korekcinės treniruotės 3–12 metų vaikams. 

Į nemokamą renginį, pabūti gamtoje ir prasimankštinti atėjo gerai nusiteikusios mamos, joms kineziterapeutės kvalifikaciją turinti trenerė papasakojo apie tai, kaip svarbu stiprinti nugarą, reguliariai judėti ir sveikai maitintis.

Anot organizatorių, jei idėja pasiteisins ir mamos aktyviai rinksis į mankštas, tokie rytiniai renginiai vasaros metu taps gražia tradicija. 

„Mamų susidomėjimas išties buvo didelis, norisi užimti ne tik nėsčiąsias, bet ir tas moteris, kurios augina dar visai mažus vaikučius iki dviejų metų. Parodyti, kad moterys su vežimėliais irgi gali mankštintis, tereikia noro“, – įsitikinusi Klaipėdos miesto visuomenės sveikatos biuro direktorė Jūratė Grubliauskienė.

Visuomenės sveikatos biuro specialistai miestiečiams dažnai organizuoja įvairias nemokamas mankštas, į kurias, direktorės žodžiais, kaskart susirenka nemenkas būrys klaipėdiečių.

Užsiėmimus vedusi trenerė Viktorija Mosejeva nėščiųjų ir jau pagimdžiusių moterų treniruotėmis susidomėjo prieš devynerius metus, kai pati susilaukė savo pirmagimės. Dabar du vaikus auginanti mama ragina ir kitas neapleisti sporto.

„Kai pirmą kartą pagimdžiau, pradėjau stumti vežimėlį važiuodama riedučiais. Juk taip – daug smagiau“, – šypsojosi trenerė.

Esą darbas su besilaukiančiomis moterimis yra kitoks, specifinis. Mankšta negali būti per daug intensyvi, norint tuo užsiimti, reikia turėti nemažai žinių ir patirties.

Mamų fiestos metu neužmiršti ir mažieji klaipėdiečiai. Kartu su V.Mosejeva vaikai atliko smagią mankštą, taip pat specialius pratimus plokščiapadystei. 

„Bet kuris žmogus, nesvarbu – tai nėščioji, tėtis ar mama, turėtų sportuoti mažiausiai du kartus per savaitę, nors rekomenduotina yra tris. Mamoms ypač svarbu stiprinti nugarą ir teisingai kilnoti savo atžalas“, – aiškino V.Mosejeva.

Kai kurios mamos į renginį atskubėjo ne tik su vaikais, bet ir augintiniais. Jos džiaugėsi gerai praleistu laiku ir gautais naudingais praktiniais patarimais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

bobo

bobo portretas
tai cia, tikriausiai, ir yra dabartiniu klaipedos menu virsune, miestas be kulturos. atsiprasau uz "sveplavima"
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių