Quantcast

Klaipėdiečiai sulaukė kalėdinio stebuklo

Stebint tūkstantinei miniai žmonių Teatro aikštėje įžiebta Kalėdų eglutė. Čia susirinkusius vaikus ir jų tėvelius sveikino Kalėdų Senelis, miesto vadovas Vytautas Grubliauskas, skambėjo Klaipėdos kalėdinis himnas. Šventę vainikavo fejerverkas.

Pasibaigus ceremonijai šventiškai nusiteikę klaipėdiečiai neskuba skirstytis namo, fotografuojasi prie žaliaskarės, ragauja mugėje siūlomus skanėstus.

12 metrų aukščio ir dvi tonas sveriančią sidabrinę eglutę miestui padovanojo klaipėdiečiai Lolita ir Albinas Gedminai. Kaip ir pernai, ši eglutė buvo papuošta šviečiančiomis, smulkiomis girliandomis. Įžiebus žaliaskarę Teatro aikštėje, nušvito ir esanti Atgimimo aikštėje.

Atgimimo aikštėje stovinti eglutė šiemet išskirtinė. Tai – autorinis įmonės „Švenčių studija“ projektas, sukurtas klaipėdiečių dizainerių poros – Rūtos Bučytės ir Dominyko Koncevičiaus. Dirbtinė eglė neįprastos žalios, o auksinės spalvos ir yra 20 metrų aukščio, papuošta jūros žuvelėmis.

Taip pat ją gaubia daugiau kaip 3 tūkst. dirbtinių aukso spalvos eglišakių, šviesos girliandos, šviečiančios dekoracijos, tradiciniai kalėdiniai žaislai ir jūriniai elementai. Šios modernios eglės ir jos papuošimų nuoma miestui kainuoja apie 37,5 tūkst. eurų. Tai – šiek tiek brangiau nei praėjusiais metais.

Šįmet Klaipėdos savivaldybė padidino finansavimą kalėdinės nuotaikos kūrimui iki beveik 300 tūkst. eurų. Teigiama, kad papildoma pinigų injekcija leido įsigyti daugiau puošmenų. Bendra miesto apšvietimo ir puošmenų kaina siekia 208 tūkst. eurų. Likusią sumą sudaro išlaidos technikos įrenginiams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Arūnas

Arūnas portretas
Tas girliandas, lemputes, galima sulyginti su padažu valgykloje. Kokį patiekalą besugalvotų, kijevo kotletą, suktinuką, verinuką ar karbonadą, viską sugadina tas visiems gerklėje esantis padažas. Arba kaip kečupas ant šeimininkės kurto masto šedevro. Jokio subtylumo, tik ištižęs bendras vaizdas.

nusivyles

nusivyles portretas
man kuo toliau, tuo labiau atrodo, kad kultūra Klaipėdoje tarnauja ne žmonėms, o valdžiai...

o kurioje buvote aikštėje ? :)

o kurioje buvote aikštėje ? :)  portretas
didžiulis ekranas buvo pastatytas taip, kad vaizdus matė , tie kurie stovėjo nugara į Turgaus gatvę :) Matėsi kas vyksta ant Dramos teatro "scenos" , tik gaila , kad ekranas užstojo pačią eglutę ir jos uždegimo kaip nebuvo matyti .
VISI KOMENTARAI 51

Galerijos

Daugiau straipsnių