Quantcast

Klaipėdoje karaliaus vasara

Nuaidėjus pirmajam griaustiniui, geros naujienos gyventojams. Prognozuojama, kad pavasaris uostamiestyje bus neįtikėtinai šiltas. Savaitgalį klaipėdiečiai mėgausis itin saulėtu, temperatūra vasarai nė kiek nenusileidžiančiu oru.

Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos Tyrimų ir plėtros skyriaus vyresnioji specialistė Judita Navašinskienė priminė, kad ankstesniais metais Lietuvoje balandį buvo fiksuota net ir 30 laipsnių šiluma, todėl šiųmetės įvardyti rekordine nebūtų tikslu.

Vis dėlto artėjantį šeštadienį ir sekmadienį kaitins iš peties. Termometro stulpelis pakils iki 22 laipsnių, visai tikėtina, kad jutiminė oro temperatūra bus dar aukštesnė.

"Trečiadienio ir ketvirtadienio naktys bus vėsesnės, 1–4 laipsniai, dienomis – apie 11–14 laipsnių aukščiau nulio. O penktadienį pradės skverbtis šiluma. Savaitgalį bus saulėta, gera", – optimistinių prognozių negailėjo J.Navašinskienė.

Penktadienio dieną vyraus 15–17 laipsnių temperatūra, bus be lietaus, vėjuota.

Šeštadienio naktį laukiama 6–8, dieną – 18–20 laipsnių aukščiau nulio. Jei švies saulė – esą ir daugiau. Protarpiais gali palyti.

Sekmadienis bus dar šiltesnis, dieną termometrų stulpeliai rodys net 20–22 laipsnius šilumos. Naktį pasirodys nedidelis ir trumpalaikis lietus.

Lietuviškai vasariška bus ir kitos savaitės pradžia. Pirmadienio naktį numatoma 7–9, o dieną – 16–18 laipsnių šiluma, gali truputį palynoti.

Nuo antradienio kiek atvės, naktimis laikysis 5, o dienomis – apie 10 laipsnių aukščiau nulio.

Atmintis, kalbant apie orus, yra labai trumpa.

J.Navašinskienės teigimu, Lietuvoje yra buvę ir šiltesnių pavasarių.

"Ankstesniais metais balandį turėjome ir 26, ir 30 laipsnių. Šis mėnuo – labai permainingas, pajūryje juolab. Pradžia gali būti labai šilta, o galas – šaltas. Arba atvirkščiai. Bet dažniausiai antroji balandžio pusė visada pasitaiko šiltoka. Tiesiog mes labai greitai pamirštame, kas vyko prieš metus ar dvejus. Atmintis, kalbant apie orus, yra labai trumpa", – atkreipė dėmesį pašnekovė.

Esą pajūris specifinis tuo, kad esant gražiam orui dar nereiškia, jog po valandos nepasirodys lietus ir perkūnija.

"Paskui, žiūrėk, debesis praeina, ir vakaras vėl gražus. Tuo pajūrio zona skiriasi nuo visos Lietuvos", – aiškino sinoptikė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Saulė

Saulė portretas
Tai kad prognozėse Klaipėdai temperatūra žadama tiek šeštadienį, tiek sekmadienį ne daugiau +13... Iš kur čia tas "karštis", jei nei norvegai, nei Lietuvos meteorologai jo nežada???
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių