Quantcast

Klaipėdoje – intriguojančios robotikos varžybos

  • Teksto dydis:

Uostamiestyje vyko antrosios moksleivių robotų konstruktorių varžybos "VEX ROBO Akropolis 2019". Kai kurie dalyviai atvyko tiesiog išbandyti savo jėgų, o kiti – apginti čempionų vardą.

"Technologijoms sparčiai judant į priekį, su robotika gali susipažinti tiek suaugusieji, tiek ir mokytis norintys vaikai. Tai be galo įdomi disciplina, apimanti matematiką, informatiką, elektroniką bei mašinų gamybą. Taigi šio renginio tikslas buvo ne tik skatinti moksleivius aktyviau domėtis robotika bei inžinerija, bet ir visuomenę plačiau supažindinti su ja. Džiugu, kad dalyvių šiais metais turėjome dvigubai daugiau, o ir žiūrovai bei renginio svečiai neslėpė susidomėjimo varžybomis", – teigė laisvalaikio klubo "Aero" direktorė ir renginio organizatorė Loreta Vitkevičienė.

Šiame renginyje galėjo dalyvauti 1–8 klasių moksleiviai. Visos komandos buvo suskirstytos į du pogrupius pagal amžių – 1–4 ir 5–8 klasių.

Kiekvienoje komandoje privalėjo būti po du dalyvius, kurie turėjo po du bandymus-važiavimus. Po jų buvo sumuojami taškai.

1–4 klasių pogrupyje keturios daugiausia taškų surinkusios komandos tęsė savo kovas finale, o 5–8 klasių pogrupyje net aštuonios daugiausia taškų surinkusios komandos įgijo teisę varžytis finale. 1–4 klasių moksleiviai turėjo atlikti rungtį "Kubų dėlionė", o vyresnieji – "Ričių medžioklė".

1–4 klasių pogrupyje pirmąją vietą iškovojo komanda "Lyderiai", kurią sudarė Tauras Liuga ir Herkus Zibalis.

Antrąja vieta džiaugėsi komanda "Mažvydukai", kurioje žaidė Deividas Šverys ir Nojus Vyšniauskas. Trečiosios vietos laimėtojais tapo komanda "Jėga", kurios žaidėjai buvo Edvinas Kuzminskas bei Mantvydas Stančikas. Ketvirtieji liko komanda "Greitieji", kurią sudarė Kristupas Vasiliauskas ir Nojus Piluckis.

5–8 klasių pogrupyje pirmąją vietą iškovojo "M. D Real", kuriai atstovavo Reinartas Pašilis ir Ugnius Liuga. Antrąja vieta džiaugėsi komanda "Mažvydo sakalai", kurioje žaidė Titas Prekeris ir Marius Dapkevičius. Trečiosios vietos laimėtojais tapo komanda "Rimti reikalai", kurios žaidėjai buvo Justas Kaminskas ir Rojus Mančas. Ketvirtieji liko komanda "Titanai", kurią sudarė Joris Kabelka ir Arminas Žaliaduonis.

"Be galo džiaugiuosi, kad dėl bendro tikslo – vaikų – savo jėgas suvienijo privatus ir viešasis sektoriai, o visų mūsų pastangomis buvo sukurta graži šventė", – džiaugėsi L.Vitkevičienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Lietuviškas centas

Lietuviškas centas portretas
Net vaikai " ikerta" elektronika, o sviesaforus prižiūrinčios įmonės vadovai (liurbiai) sugedus sviesaforui pagalbos ieško Vokietijoje.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių