Quantcast

Klaipėdoje dažniau miršta nei gimsta

2017-aisiais uostamiestyje gerokai padidėjo mirtingumas – amžinybėn iškeliavo keliais šimtais daugiau žmonių nei užpernai. Teigiama, kad tokią statistiką pakoregavo pasikeitę įstatymai.

Pernai tiek gimusių, tiek mirusių žmonių skaičius augo.

Dažniau klaipėdiečiai prisiekė ir amžiną meilę. Praėjusiais metais užregistruotos 1 328 santuokos – 67 daugiau nei 2016-aisiais (1 261).

Pastebima, kad jaunavedžiai savo šventei renkasi įprastas vietas.

Panašiai kaip ir pernai, apie 70 porų buvo sutuoktos ne Klaipėdos santuokų rūmuose, o viešbučiuose, konferencijų ar pokylių salėse, restoranuose, piliavietėje, prie jūros, Klaipėdos universiteto Botanikos sode, burlaivyje ar laive, rečiau – Žvejų rūmuose, Klaipėdos kultūrų komunikacijų centre, Kultūros fabrike.

Padidėjo ir ištuokų skaičius. Praėjusiais metais jų būta 616, o užpernai – 599.

Praėjusiais metais uostamiestyje suskaičiuoti 2 295 naujagimiai. Į šį skaičių patenka ir gimusieji užsienyje. Tai, palyginti su užpernai, – 51 gimimu daugiau.

"Tai yra tie, kurie kreipėsi į Klaipėdos savivaldybės Civilinės metrikacijos ir registracijos skyrių ir nebūtinai gimusieji Lietuvoje. Nes gimdymus dabar galima registruoti bet kuriame mieste, nepriklausomai nuo deklaruotos gyvenamosios vietos. Jei į mus kreipiasi, registruojame", – aiškino Klaipėdos savivaldybės Civilinės metrikacijos ir registracijos skyriaus vedėja Gražina Misevičienė.

Praėjusiais metais užregistruota net 2 670 mirčių. Tai – 406 daugiau nei 2016-aisiais. Tokį staigų šoktelėjimą nulėmė pasikeitusi mirties liudijimų išdavimo tvarka.

Pagal naują įstatymą mirusiųjų artimiesiems nebereikia eiti į Civilinės metrikacijos skyrių ir gauti mirties liudijimą. Kremavimui, balzamavimui, laidojimui, pašalpoms gauti užtenka medicinos įstaigos išduoto mirties liudijimo. Civilinės metrikacijos poskyrio darbuotojus ši informacija pasiekia elektroniniu būdu.

"Mirčių skaičius neturėtų gąsdinti. 2017 m. sausio 1 d. pasikeitė teisės aktai – mirties liudijimus mums pateikia per elektroninę sistemą. Tai reiškia, kad gydymo įstaiga, kuri konstatuoja žmogaus mirtį, pagal savo buvimo vietą pateikia medicininį mirties liudijimą civilinės metrikacijos įstaigai. Todėl tų mirčių pagausėjimas apima visą Klaipėdos apskritį – Šilutės rajono, Mažeikių, Klaipėdos rajono ir net Šilalės gyventojus", – teigė G.Misevičienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Mamytė

Mamytė portretas
Mums niekas jokių Eurų nei dolerių nemokėjo,net ir pagalvoti nedrysčiau,kad už mano vaikus ,mano ,mano,mano turi kažkas kitas atsakyti ,už jį mokėti man būtų basi gėda ,kaip Jūs drystat savo problemas pastoviai permesti kitiems? Kažkas man neduoda ,kažkas man mažai už mano vaikus duoda ,baikite perėtis jei savo vaikų negalite užauginti,aš jums neskolinga nieko.Savo 7 vaikus užsiauginau sveikus ir padorius išsilavinusius ,mylinčius tėvynę.

Neišmanėlis

Neišmanėlis portretas
Tai bent tvarka net nežinome kiek pas mus Lietuvoje gimsta žmonių, mes skaičiuojame visus ir užsienyje gimusius,kad tik daugiau parodyti,kad dar Lietuva egzistuja,kad daugiau klerkų prisiimti ,ivairių bukagalvių.Kam tokia statistika reikalinga ,ką ji duoda ,tai mat kodėl dabar visi turi registruoti savo vaikus ,nes mes nesugebame jų apskaityti???.Kur mes einam bukagalviai? Ką mums duoda gimę ir gyvenantys žmonės ir vaika užsienyje??? Jie juk užsienyje.Gal milijoninė bukagalvių armija gali pasakyti kiek Lietuvoje gyvena vaikų ,žmonių ,kiek skurstančių ,kiek nedirbančių ir gerai gyvenančių,tokia bukagalvių armija turėtų bet kada,net naktį pažadinta žinoti.Kodėl tokia betvarjė,kas atsakys į šį klausimą???

Paskutiniam

Paskutiniam portretas
Ka gal puteikiene siulai? Uztenka cia komentaruose rujoti, nei jus kur vaziuosit, nei ka. Nuleiskit dar syki ir ramesni busit.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių