Quantcast

Klaipėdoje – butų medžioklės pikas

Į uostamiestį studijuoti sugužėję studentai jau graibstyte graibsto nuomojamus butus. Jų žvalgytuvės prasidėjo dar vasarą, todėl tik dabar stogu virš galvos susirūpinusieji arba išrankūs jaunuoliai gali likti ir nieko nepešę. Specialistų teigimu, šiemet studentų arba jų tėvų pinigines nuomotojai paplonins kur kas smarkiau nei ankstesniais metais. Kainų mažėjimo nežadama ir ateityje.

Paieškų įkarštis

Mokslo metų pradžią kai kuriems Klaipėdos studentams gali apkartinti nelengvos būsto paieškos.

Bendrovės "Gijoneda" direktorius Edmundas Jankus teigė, kad uostamiestyje būsto nuomos rinka pastebimai aktyvėti pradėjo dar liepos viduryje.

Pirmakursiai stogo virš galvos ėmė dairytis vos tik sužinoję, kad mokslus krims Klaipėdoje. Nesnaudė ir vyresniųjų kursų studentija.

Svarbiausia – kaina

Šiuo metu tarp jaunuolių paklausiausi nedideli būstai. Studentai labiausiai graibsto vieno arba dviejų kambarių butus.

Pašnekovo teigimu, išskirtinių reikalavimų nei mikrorajonui, nei būsto būklei jaunuoliai dažniausiai nekelia.

Dažnas studentas, ilgai nedvejojęs, čiumpa butą, kuriame stovi miegui tinkama lova, esama būtiniausių indų, reikalingiausia buitinė technika.

Tačiau būna ir tokių, kurie nuomojasi ir tuščius butus.

Svarbiausias veiksnys, lemiantis pasirinkimą, – nuomos kaina.

"Pirmiausia žiūri į kainą. Ji studentams yra pagrindinis kriterijus. Žinoma, būna vienas kitas, kuris ieško buto miesto centre ir nekreipia dėmesio į išlaidas. Tačiau tokie atvejai – vienetiniai", – teigė E.Jankus.

Apsispręsti nedelsia

Nors studentai aukštų reikalavimų būstui, kuriame glausis per mokslo metus, ir nekelia, tačiau net ir tai nebūtinai lemia greitą ir vaisingą paieškų baigtį, mat šiuo metu butų nuomos pasiūla nėra itin gausi.

Su tuo susidūrę jaunuoliai dažnai linkę ilgai nedvejoti ir greičiau priimti sprendimus.

"Šiuo metu, kai yra pats nuomos sezonas, viskas vyksta gana greitai. Jeigu kas nors bando ilgai rinktis, gali likti be nieko. Žinoma, būna, kad renkasi, bet būna, kad tiesiog mato, jog tinka ir ima", – teigė E.Jankus.

Jaunuomenės nori ne visi

Nors šiuo metu jaunuomenei tinkamų nuomojamų būstų pasiūla ir nėra itin gausi, ją dar kiek mažina ir studentų į jiems priklausančius butus priimti nenorintys nuomotojai.

Direktorius pasakojo, kad kai kurie nuomotojai griežtai nurodo nenorintys jiems priklausančio būsto išnuomoti studentams.

Kai kurie nepageidauja tik studenčių merginų arba atvirkščiai – vaikinų.

"Yra visokių nuomotojų, kurie turi savus reikalavimus", – pastebėjo E.Jankus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių