Quantcast

Klaipėdoje atnaujins pavojingus šaligatvius

Uostamiestyje sparčiai tvarkomi prastos būklės šaligatviai. Darbininkų jau sulaukta I.Simonaitytės gatvėje. Šiemet bus remontuojamos ir vadinamosios 3-iosios poliklinikos prieigos.

Piktina prasta būklė

Gyventojai skundėsi, kad I.Simonaitytės gatvėje esantis šaligatvis, kuris veda Klaipėdos „Versmės“ progimnazijos link, tapo pavojingas. Eidami juo, vaikai net parklupdavo ir susižeisdavo.

Klaipėdiečius piktina ir esą jau seniai remonto besišaukiantys vadinamosios 3-iosios poliklinikos laiptai, iškrypusios bei suskilusios šaligatvių plytelės.

Uostamiesčio savivaldybės darbuotojai patikino, jog artimiausiu metu remonto sulauks ne tik šie, bet ir kitose miesto vietose esantys netvarkingi šaligatviai. Besidriekiantis I.Simonaitytės gatvėje jau pradėtas tvarkyti.

„Gyventojai tuo labai džiaugiasi. Sulaukėme teigiamų atsiliepimų“, – tvirtino Klaipėdos savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėja Irena Šakalienė.

Pasirinko blogesnę pusę

Kol kas planuojama atnaujinti tik vienos gatvės pusės šaligatvį – nuo „Versmės“ progimnazijos iki gyvenamųjų namų.

„Kitoje pusėje reikia rimtesnių darbų. Ten turėtų būti nutiestas dviračių takas. Šiemet lėšų gavome remontui, todėl pasirinkome blogesnę pusę, kur vaikšto daugiau mokinių“, – aiškino uostamiesčio savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vyriausioji specialistė Nijolė Vedeikienė.

Anot jos, šiemet bus sutvarkyta apie 1 300 kv. metrų prastos būklės šaligatvio. Jį planuojama išgrįsti trinkelėmis. Numatyta, kad šie darbai atsieis apie 40 tūkst. eurų.

N.Vedeikienės teigimu, šaligatvių remonto darbai vyksta ir kitose Klaipėdos vietose. Jie baigti Vytauto ir Liepų gatvėse.

Netrukus bus tvarkomas vienos pusės S.Nėries gatvės šaligatvis. Darbai numatomi ir Sodų, Butkų Juzės, Gintaro, S.Daukanto gatvių dalyse, Baltijos prospekte.

Tvarkys poliklinikos prieigas

Greta vadinamosios 3-iosios poliklinikos šiemet taip pat turėtų užvirti darbai. Anot I.Šakalienės, ši teritorija turėtų pagražėti per šią vasarą.

Šiuo metu rengiamas šios įstaigos teritorijos tvarkymo aprašas.

N.Vedeikienė pastebėjo, kad čia planuojama itin daug darbų, todėl neatmetama, kad visko šiemet sutvarkyti nepavyks.

„Darbai šiemet nebus baigti, tačiau pradėti – tikrai“, – užtikrino savivaldybės darbuotoja.

Šiemet planuojama sutvarkyti įvažą į teritoriją iš Šturmanų gatvės, pakeisti automobilių stovėjimo aikštelės dangą.

Teritorijoje taip pat numatoma atnaujinti šaligatvius, nusidėvėjusius laiptus, pėsčiųjų takus, įrengti apšvietimą.

Šiemet tvarkymo projekto parengimui skirta 25 tūkst., o remonto darbams – 120 tūkst. eurų. Lėšų teritorijos tvarkymui žadama atseikėti ir kitąmet.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Neavarbu

Neavarbu portretas
Teisingai, Gedminu gatves plyteles 100 metu nekeistos

Kada

Kada portretas
Gedminu gatves saligatvio trinkeles keisit? Nuo 1973m. remonto nemate.

to C7

to C7 portretas
Klaipeda ne 100km skersmens, yra viesasis transportas.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių